Carl Holst: Regionerne skal mere frem i skoene

Ledelse

26/03/2014 10:47

Freja Eriksen

Næstformand i regionerne afviser beskyldninger om, at han vil nedlægge dem, og siger, der ikke er alternativer

- Uanset hvilke ord, jeg lægges i munden i denne tid, har jeg ikke ændret synspunkt, når det gælder regionerne. Og de, der mener, at regionerne skal nedlægges, er vist ikke enige om, hvad der så skal træde i stedet.

Det siger næstformanden i Danske Regioner Carl Holst (V), som for nylig vakte opsigt, da han blev citeret for, at regionerne, hvis hovedopgave er sundhedsområdet, skal nedlægges. 

Det er blevet udlagt som om, at regionerne ryger ved næste regeringsskifte. Ikke mindst fordi Venstreformand Lars Løkke Rasmussen på partiets sommergruppemøde i 2011 lancerede en plan om at erstatte regionerne med tre store statslige sygehusfællesskaber med de store universitetshospitaler i København, Aarhus og Odense som krumtapper.

På trods af det har Carl Holst hidtil forsvaret regionerne. 

- Det gør jeg fortsat. Mine udtalelser for nylig skyldes, at jeg blev bedt om at referere Venstres udmelding fra 2011.

- Men jeg mener fortsat, at sundhedsvæsnet og sygehusene ligger bedst på et regionalt niveau, fordi jeg ikke kan se et bedre alternativ, siger Holst.

Men han slår også fast, at skal regionerne overleve, så skal de mere frem i skoene.

- Det nytter ikke at være fodslæbende på alle mulige områder, og at vi hænger bagud på kræftområdet, på fejldiagnoser eller balladen om sygehusbyggerier og akuttelefonen i hovedstaden.

- Vi skal vise lederskab og at vi er villige til at gå forrest, siger han.

Som eksempel peger han på, at beslutningen om, at regionerne til september 2015 har sagt ja til at gennemføre en udredningsgaranti for psykiske lidelser. Men i Region Syddanmark, hvor han selv er regionsformand, er beslutningen allerede gennemført fra 1. januar i år.

Balladen om at nedlægge regionerne ventes med udsigt til et folketingsvalg med et sandsynligt regeringsskifte at blive et varmt emne på Danske Regioners generalforsamling i Aalborg torsdag.

/ritzau/

 

 

Mest Læste

Annonce