Per Clausen stopper som gruppeformand i Enhedslisten

Politik

12/9/13 11:06

Nick Allentoft

Ny gruppeformand i EL bliver Stine Brix, mens Per Clausen vil forberede sig på et liv uden for Folketinget.

Enhedslistens folketingsgruppe bytter rundt på posterne forud for det nye folketingsår. 

Det betyder blandt andet, at en af partiets mest fremtrædende politikere Per Clausen stopper som gruppeformand og træder ud af gruppeledelsen.

- Jeg genopstiller ikke til næste folketingsvalg, så det er naturligt, at jeg giver stafetten som gruppeformand videre. 

- Så kan jeg også prioritere kommunalvalgkampen, hvor jeg er opstillet til byrådet i Aalborg, siger Per Clausen, der fortsætter som ordfører for blandt andet miljø, fødevarer og energi.

Per Clausen har siddet i Folketinget siden 2005 og været gruppeformand siden 2009. Men på grund af Enhedslistens rotationsprincip kan han ikke genopstille ved næste folketingsvalg.

Ny gruppeformand i Enhedslisten bliver partiets sundhedsordfører, Stine Brix, som samtidig overtager posten som erhvervsordfører.

Stine Brix er 31 år og blev valgt ind i Folketinget ved folketingsvalget i 2011. Hun vil bruge posten som gruppeformand til at kæmpe for "solidarisk og grøn politik".

- Enhedslisten har en stærk folketingsgruppe, som er dygtige til at levere resultater. Men vi er også udfordret af, at regeringen ofte kigger til højre i folketingssalen. 

- Vores opgave frem mod valget bliver at vise, at det er muligt at lave solidarisk og grøn politik. Det glæder jeg mig til at tage fat på som gruppeformand, siger Stine Brix.

Enhedslisten har samtidig udnævnt Pernille Skipper og Finn Sørensen til gruppenæstformænd.

Pernille Skipper ventes at overtage posten som politisk ordfører og Enhedslistens ansigt udadtil, hvis det næste folketingsvalg kommer så sent, at Johanne Schmidt-Nielsen også rammes af rotationsprincippet og må forlade Folketinget.

Med rokaden vil Enhedslistens gruppeledelse fremover bestå af Stine Brix, Pernille Skipper og Finn Sørensen samt politisk ordfører Johanne Schmidt-Nielsen og finansordfører Frank Aaen.

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.