Corydon: Dong måtte sælge ud før milliardinvestering

Infrastruktur

04/10/13 9:44

Nu har Dong fast grund under fødderne, siger finansministeren efter milliardindsprøjtning i energiselskabet.

Dong fik først 11 milliarder kroner i ny kapital fra den internationale investeringsbank Goldman Sachs samt de danske pensionsgiganter ATP og PFA, da energikoncernen havde solgt kraftigt ud af sine aktiviteter.

Det oplyser finansminister Bjarne Corydon (S) efter den seneste milliardindsprøjtning fra de tre investorer.

Nu ejer Goldman Sachs 19 procent af aktierne, mens ATP køber fem procent og PFA to procent. Samtidig sænker staten sin aktiepost i Dong fra 81 procent til 60 procent.

- Det var ubetinget nødvendigt for at få styr på situationen i Dong, og man er klar til at tage den satsning, hvor man lægger op til havvindmøller. Nu har man fast grund under fødderne om, at der er et solidt kapitalgrundlag, siger Bjarne Corydon.

Dong havde brug for ny kapital for at følge sin forretningsplan om at investere i havvindmøller. Planen er meget "kurant, ambitiøs og offensiv", mener finansministeren.

- Den går ud på at tjene penge til samfundet ved at gøre det, man er allerbedst til, nemlig ved at bygge havvindmøller, siger Bjarne Corydon.

Det er forståeligt, at Goldman Sachs, ATP og PFA kan sælge deres aktier, hvis energikoncernen ikke er blevet børsnoteret inden foråret 2018, forklarer finansministeren.

- Når man som privat investor går ind i et selskab, der ikke er børsnoteret, så er man naturligvis interesseret i betingelserne for at kunne komme ud igen, eftersom man ikke kan komme ud ved at sælge sine aktier på børsen, siger Bjarne Corydon.

Dong Energy har hovedsæde i Danmark og beskæftiger 7000 ansatte. Koncernen omsatte i 2012 for 67 milliarder kroner. Den producerer, distribuerer og handler energi i Nordeuropa.

- Vi har et meget stort, statsligt aktieselskab med nogle meget ambitiøse planer for at investere sig til vækst. Det har man nu fået et meget solidt grundlag for at gøre, siger Bjarne Corydon.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.