Corydon dropper ikke skattelettelser for aftale med EL

Politik

04/10/2013 11:36

Enhedslisten får ikke finanslovaftale med regeringen ved at fjerne lavere selskabsskat, siger finansministeren

Regeringen sløjfer ikke selskabsskattelettelser for fire milliarder kroner for at få en aftale med Enhedslisten om finansloven for 2014 .

Det fastslår finansminister Bjarne Corydon (S) efter fredagens forhandlinger med Enhedslisten, som kræver 8000 flere offentligt ansatte til en samlet pris af 2,5 milliarder kroner.

- Det, vi har gjort for at skabe arbejdspladser og hjælpe vores erhvervsliv og virksomheder i Danmark, er aftalt bredt i Folketinget. Det rokkes der ikke ved. Jeg kan selvfølgelig ikke lave om på de aftaler, som jeg én gang har indgået.

Enhedslisten stiller tre hovedkrav: Flere private og offentlige arbejdspladser, velfærden skal styrkes, og Danmark skal gøres grønnere, siger partiets politiske ordfører, Johanne Schmidt Nielsen.

- Når statsministeren og regeringen kan finde milliarder til skattelettelser til velhavende mennesker og store selskaber, så kunne de vel også finde penge til, at vore ældre kan komme i bad to gange om ugen, siger Johanne Schmidt Nielsen.

Enhedslisten er åben for anden finansiering end at sløjfe selskabsskattelettelser, hvis der er en "social profil", siger hun.

- Vi har vores bud. Så må finansministeren komme med nogle andre, hvis han er utilfreds, siger Johanne Schmidt Nielsen.

Finansministeren fastslår, at parterne er uenige om at hyre 8000 flere offentligt ansatte.

- Vi står for en anden økonomisk politik end Enhedslisten. Vi står på midten af dansk politik. Vi forsøger at få tingene til at hænge sammen, så der er styr på økonomien, og der investeres i arbejdspladser, siger Bjarne Corydon.

Senere fredag forhandler han med Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og De Konservative. Venstre kommer til finanslovforhandlinger onsdag i næste uge.

/ritzau/

 

Mest Læste

Annonce