Corydon dropper ikke skattelettelser for aftale med EL

Politik

04/10/13 9:36

Enhedslisten får ikke finanslovaftale med regeringen ved at fjerne lavere selskabsskat, siger finansministeren

Regeringen sløjfer ikke selskabsskattelettelser for fire milliarder kroner for at få en aftale med Enhedslisten om finansloven for 2014 .

Det fastslår finansminister Bjarne Corydon (S) efter fredagens forhandlinger med Enhedslisten, som kræver 8000 flere offentligt ansatte til en samlet pris af 2,5 milliarder kroner.

- Det, vi har gjort for at skabe arbejdspladser og hjælpe vores erhvervsliv og virksomheder i Danmark, er aftalt bredt i Folketinget. Det rokkes der ikke ved. Jeg kan selvfølgelig ikke lave om på de aftaler, som jeg én gang har indgået.

Enhedslisten stiller tre hovedkrav: Flere private og offentlige arbejdspladser, velfærden skal styrkes, og Danmark skal gøres grønnere, siger partiets politiske ordfører, Johanne Schmidt Nielsen.

- Når statsministeren og regeringen kan finde milliarder til skattelettelser til velhavende mennesker og store selskaber, så kunne de vel også finde penge til, at vore ældre kan komme i bad to gange om ugen, siger Johanne Schmidt Nielsen.

Enhedslisten er åben for anden finansiering end at sløjfe selskabsskattelettelser, hvis der er en "social profil", siger hun.

- Vi har vores bud. Så må finansministeren komme med nogle andre, hvis han er utilfreds, siger Johanne Schmidt Nielsen.

Finansministeren fastslår, at parterne er uenige om at hyre 8000 flere offentligt ansatte.

- Vi står for en anden økonomisk politik end Enhedslisten. Vi står på midten af dansk politik. Vi forsøger at få tingene til at hænge sammen, så der er styr på økonomien, og der investeres i arbejdspladser, siger Bjarne Corydon.

Senere fredag forhandler han med Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og De Konservative. Venstre kommer til finanslovforhandlinger onsdag i næste uge.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.