Corydon: Vi sænker ikke topskatten i vækstplan

Politik

08/04/2014 10:19

Regering lemper ikke topskat i vækstplan, som Konservative kræver, siger finansminister Bjarne Corydon (S).

De Konservative kan kigge i vejviseren efter at lempe topskatten med tre milliarder kroner, når regeringen efter påske fremlægger sin vækstplan.

Det fastslår finansminister Bjarne Corydon (S) om kravet fra De Konservatives formand Lars Barfoed i Berlingske.

- Det forslag har ingen gang på jorden. Det bliver ikke en del af vækstplanen. Det er udtryk for konservativ fordelingspolitik. Det har ingen plads i en balanceret vækstpolitik, siger Bjarne Corydon.

Han afviser, at skattelettelserne betaler sig selv, som Lars Barfoed mener med henvisning til et skøn fra den britiske avis Daily Mail.

De rigeste briter betaler nu 49 milliarder pund (441 milliarder kroner) mod før 40 milliarder pund, siden skattesatsen er sænket fra 50 til 45 procent.

- Det er en farlig vej at gå ned ad: At bilde sig selv ind at skattelettelser betaler sig selv. Den slags politik plejer at slå hul i statskassen. Så kommer der bagefter som regel en socialdemokrat, som skal rydde op, siger Bjarne Corydon.

I skattereformen med Venstre og De Konservative hævede han grænsen for, hvornår man skal betale topskat. Samtidig regulerede han sociale ydelser i langsommere takt, men sænkede selskabsskatten.

Det er ikke det samme, som at De Konservative kræver lavere topskat, mener han.

- Der er en helt afgørende forskel. Når vi hæver topskattegrænsen, sørger vi for, at helt almindelige lønmodtagere slipper for at betale topskat, der er forbeholdt de i Danmark, der tjener bedst, siger Bjarne Corydon.

- De Konservative foreslår en målrettet skattelettelse alene til den del af befolkningen, der i forvejen tjener mest. Det er ikke rimeligt.

Bjarne Corydon tror ikke på snuptag i vækstplanen. Derfor sænkes skatten ikke endnu en gang, mener han - ligesom økonomiminister Margrethe Vestager (R).

/ritzau/

 

Mest Læste

Annonce