Corydon: Vi sænker ikke topskatten i vækstplan

Politik

08/4/14 8:19

Regering lemper ikke topskat i vækstplan, som Konservative kræver, siger finansminister Bjarne Corydon (S).

De Konservative kan kigge i vejviseren efter at lempe topskatten med tre milliarder kroner, når regeringen efter påske fremlægger sin vækstplan.

Det fastslår finansminister Bjarne Corydon (S) om kravet fra De Konservatives formand Lars Barfoed i Berlingske.

- Det forslag har ingen gang på jorden. Det bliver ikke en del af vækstplanen. Det er udtryk for konservativ fordelingspolitik. Det har ingen plads i en balanceret vækstpolitik, siger Bjarne Corydon.

Han afviser, at skattelettelserne betaler sig selv, som Lars Barfoed mener med henvisning til et skøn fra den britiske avis Daily Mail.

De rigeste briter betaler nu 49 milliarder pund (441 milliarder kroner) mod før 40 milliarder pund, siden skattesatsen er sænket fra 50 til 45 procent.

- Det er en farlig vej at gå ned ad: At bilde sig selv ind at skattelettelser betaler sig selv. Den slags politik plejer at slå hul i statskassen. Så kommer der bagefter som regel en socialdemokrat, som skal rydde op, siger Bjarne Corydon.

I skattereformen med Venstre og De Konservative hævede han grænsen for, hvornår man skal betale topskat. Samtidig regulerede han sociale ydelser i langsommere takt, men sænkede selskabsskatten.

Det er ikke det samme, som at De Konservative kræver lavere topskat, mener han.

- Der er en helt afgørende forskel. Når vi hæver topskattegrænsen, sørger vi for, at helt almindelige lønmodtagere slipper for at betale topskat, der er forbeholdt de i Danmark, der tjener bedst, siger Bjarne Corydon.

- De Konservative foreslår en målrettet skattelettelse alene til den del af befolkningen, der i forvejen tjener mest. Det er ikke rimeligt.

Bjarne Corydon tror ikke på snuptag i vækstplanen. Derfor sænkes skatten ikke endnu en gang, mener han - ligesom økonomiminister Margrethe Vestager (R).

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.