Curlingbørn rykker ind på universiteterne

Velfærd

16/12/2013 10:41

Forældre ringer til universitetet og klager, hvis deres børn er dumpet eller ikke kan få dispensation.

Curlingbørn er ikke kun et fænomen i børnehaverne eller i skolerne rundt omkring i landet. Fænomenet findes også i stigende grad, når de kære små faktisk er blevet voksne og går på universitetet, lyder det fra Syddansk Universitet (SDU).

Begrebet curlingbørn hentyder til, at forældrene fejer alle problemer væk for deres børn.

- Det, der sker i stigende grad, er, at det er forældrene, der henvender sig på deres børns vegne. Og her taler vi altså om børn, der er over 20 år gamle, siger campusleder på SDU i Kolding, Per Krogh Hansen, til DR Syd.

På flere af Syddansk Universitets afdelinger oplever man stadig oftere, at forældre ringer og brokker sig, hvis noget går deres afkom imod.

- Forældrene kan være utilfredse med rigtig mange ting. De kan være sure over, at deres barn har dumpet en eksamen.

- Eller de kan være utilfredse med, at et kursus er blevet rykket. Eller at sønnen eller datteren ikke har fået dispensation, siger rektor for samtlige af SDU's afdelinger, Jens Oddershede, til DR Syd.

aCampusleder på SDU i Kolding, Per Krogh Hansen, der har mange studerende fra det syd- og sønderjyske område, siger, at forældrene også kan ringe og spørge, om undervisningen ikke kan flyttes, så deres barn kan nå i skole.

Jens Oddershede mener også, at tonen fra forældrene kan være særdeles barsk.

- Vi oplever til tider nogle meget engagerede forældre, hvor tonen kan blive meget vred og nærmest truende, siger han.

/ritzau/

 

Mest Læste

Annonce