Curlingbørn rykker ind på universiteterne

Velfærd

16/12/13 9:41

Forældre ringer til universitetet og klager, hvis deres børn er dumpet eller ikke kan få dispensation.

Curlingbørn er ikke kun et fænomen i børnehaverne eller i skolerne rundt omkring i landet. Fænomenet findes også i stigende grad, når de kære små faktisk er blevet voksne og går på universitetet, lyder det fra Syddansk Universitet (SDU).

Begrebet curlingbørn hentyder til, at forældrene fejer alle problemer væk for deres børn.

- Det, der sker i stigende grad, er, at det er forældrene, der henvender sig på deres børns vegne. Og her taler vi altså om børn, der er over 20 år gamle, siger campusleder på SDU i Kolding, Per Krogh Hansen, til DR Syd.

På flere af Syddansk Universitets afdelinger oplever man stadig oftere, at forældre ringer og brokker sig, hvis noget går deres afkom imod.

- Forældrene kan være utilfredse med rigtig mange ting. De kan være sure over, at deres barn har dumpet en eksamen.

- Eller de kan være utilfredse med, at et kursus er blevet rykket. Eller at sønnen eller datteren ikke har fået dispensation, siger rektor for samtlige af SDU's afdelinger, Jens Oddershede, til DR Syd.

aCampusleder på SDU i Kolding, Per Krogh Hansen, der har mange studerende fra det syd- og sønderjyske område, siger, at forældrene også kan ringe og spørge, om undervisningen ikke kan flyttes, så deres barn kan nå i skole.

Jens Oddershede mener også, at tonen fra forældrene kan være særdeles barsk.

- Vi oplever til tider nogle meget engagerede forældre, hvor tonen kan blive meget vred og nærmest truende, siger han.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.