Danmark: Det mest interessante land for grøn investering

Bæredygtighed

27/02/2014 10:10

Danmark har overhalet Kina og Sverige som det land, der er mest attraktivt at investere grønt i, viser rapport

Går man efter at placere en investering i grøn energi, så ligger Danmark lige nu som nummer et på listen over de lande, der er attraktive at investere i. Det viser den nyeste udgave af PA Consulting Groups "Energy Investment Map".

Med en placering som nummer ét har Danmark overhalet både Kina og Sverige, som i juni sidste år indtog første- og andenpladsen som verdens mest attraktive lande at placere sine grønne investeringer i.

- For Danmark betyder placeringen, at vi er i fokus globalt. Vi er interessante for investorer, der vil lægge kapital i Danmark og dermed forstærke hele den udvikling, der er i forvejen, siger Svend Ulrik Nyholm fra konsulent- og analyseselskabet PA Consulting Group.

Det er politikernes ambitioner, der er den direkte årsag til, at Danmark placerer sig som nummer et over de 31 lande, der indgår i det grønne verdenskort.

Målet i energiforliget fra 2012 er nemlig, at vi i 2020 har sagt farvel til 60 procent af kullene, og at halvdelen af strømmen i stikkontakterne er fra vindstrøm.

- Vi har bygget en meget stærk ekspertise op indenfor havvindmøller, og den er forankret både hos Vestas og Siemens samt hos Dong Energy. Den ekspertise kan udnyttes andre steder i verden, siger Svend Ulrik Nyholm til Ritzau.

Han fremhæver Goldman Sachs meget omdiskuterede investering i Dong Energy som et eksempel på, at Danmark er interessant for udenlandske investorer.

Også vurderingen, af at Danmark har store reserver af skifergas, tæller som positivt:

- Skifergas ville kunne ændre Danmarks status som energiproducent markant, men det er endnu usikkert, hvorvidt Danmark vil videreudvikle disse reserver, siger Svend Ulrik Nyholm.

Verdenskortet, som PA Consulting Group har udviklet, giver investorer og politiske beslutningstagere et overblik over, hvor det bedst kan betale sig at lægge sine investeringer.

Kortet viser også, at Filippinerne er blevet et nyt investeringsmål inden for vedvarende energi. Og landet ligger på andenpladsen efterfulgt af Kina.

/ritzau/

 

Mest Læste

Annonce