Danmark: Det mest interessante land for grøn investering

Bæredygtighed

27/2/14 9:10

Danmark har overhalet Kina og Sverige som det land, der er mest attraktivt at investere grønt i, viser rapport

Går man efter at placere en investering i grøn energi, så ligger Danmark lige nu som nummer et på listen over de lande, der er attraktive at investere i. Det viser den nyeste udgave af PA Consulting Groups "Energy Investment Map".

Med en placering som nummer ét har Danmark overhalet både Kina og Sverige, som i juni sidste år indtog første- og andenpladsen som verdens mest attraktive lande at placere sine grønne investeringer i.

- For Danmark betyder placeringen, at vi er i fokus globalt. Vi er interessante for investorer, der vil lægge kapital i Danmark og dermed forstærke hele den udvikling, der er i forvejen, siger Svend Ulrik Nyholm fra konsulent- og analyseselskabet PA Consulting Group.

Det er politikernes ambitioner, der er den direkte årsag til, at Danmark placerer sig som nummer et over de 31 lande, der indgår i det grønne verdenskort.

Målet i energiforliget fra 2012 er nemlig, at vi i 2020 har sagt farvel til 60 procent af kullene, og at halvdelen af strømmen i stikkontakterne er fra vindstrøm.

- Vi har bygget en meget stærk ekspertise op indenfor havvindmøller, og den er forankret både hos Vestas og Siemens samt hos Dong Energy. Den ekspertise kan udnyttes andre steder i verden, siger Svend Ulrik Nyholm til Ritzau.

Han fremhæver Goldman Sachs meget omdiskuterede investering i Dong Energy som et eksempel på, at Danmark er interessant for udenlandske investorer.

Også vurderingen, af at Danmark har store reserver af skifergas, tæller som positivt:

- Skifergas ville kunne ændre Danmarks status som energiproducent markant, men det er endnu usikkert, hvorvidt Danmark vil videreudvikle disse reserver, siger Svend Ulrik Nyholm.

Verdenskortet, som PA Consulting Group har udviklet, giver investorer og politiske beslutningstagere et overblik over, hvor det bedst kan betale sig at lægge sine investeringer.

Kortet viser også, at Filippinerne er blevet et nyt investeringsmål inden for vedvarende energi. Og landet ligger på andenpladsen efterfulgt af Kina.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.