Dansk Erhverv: Jobreform er spild af penge

Velfærd

30/4/14 9:00

Freja Eriksen

Regeringens jobreform koster penge uden at skabe job, mener Dansk Erhvervs arbejdsmarkedschef Ole Steen Olsen.

Regeringen får næppe særlig mange ledige i arbejde med sin beskæftigelsesreform. Den satser alt for storstilet på at efteruddanne ufaglærte ledige, men det virker ikke at uddanne ledige uden at opstille mål.

Det siger Dansk Erhvervs arbejdsmarkedschef, Ole Steen Olsen, om regeringens udspil, som onsdag præsenteres af statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), økonomiminister Margrethe Vestager (R) og beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S).

- Regeringen lægger op til en massiv efteruddannelsesindsats til ledige ufaglærte. Vi ved, at uddannelse uden mål ikke har en nævneværdig beskæftigelseseffekt. Det er at brænde penge og menneskers tid af, siger Ole Steen Olsen i en skriftlig kommentar.

- Man kunne få en bedre jobeffekt ved at bruge pengene på vækstinitiativer, siger han.

Udspillet sikrer heller ikke, at danske ledige vil søge de job, som udlændinge tager, fordi danske ledige ikke søger dem. Hvert eneste år opslås over 700.000 job. 

Derfor skal reformen indrettes, så ledige søger ledige job eller kvalificeres med målrettet uddannelse, siger Ole Steen Olsen.

- Undersøgelser viser, at en sjettedel af de ledige reelt ikke står til rådighed for arbejdsmarkedet. Derfor skal jobcentrene også kunne sanktionere, hvis ledige ikke møder op eller undlader at søge vakante job. Samtidig bør sanktionsreglerne gøres mere klare og gennemskuelige, mener han.

Derimod roser Dansk Erhverv, at reformen udbygger kontakten med virksomheder og målretter jobrotation, voksenlærlinge og job med løntilskud.

- Det er den type initiativer, vi har brug for, hvis vi skal gøre os forhåbninger om at sikre en effektiv beskæftigelsesindsats til gavn for både samfundet, arbejdsmarkedet og den ledige, siger Ole Steen Olsen.

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.