Dansk erhvervsliv tror på fremtiden

Ledelse

28/3/14 8:50

Erhvervslivet ryster stille og roligt den økonomiske krise af sig. End ikke situationen på Krim påvirker.

Opsvinget fortsætter i dansk økonomi. Omend i behersket tempo. Det viser de såkaldte konjunkturbarometre fra en række brancher fra Danmarks Statistik.

- Erhvervslivets konjunkturforventninger har samlet set siden sidste sommer haft en svagt positiv tendens med en indikation af, at det begynder at gå bedre, siger Michael H.J. Stæhr, der er cheføkonom i Dansk Erhverv.

I Danske Bank understøtter dagens tal forventningen om vækst i dansk økonomi igennem 2014.

- Kigger man nærmere på industriens konjunkturbarometer, så trækkes det i øjeblikket op af, at det går fortsat bedre i europæisk økonomi, siger cheføkonom Steen Bocian, Danske Bank.

- Det er godt nyt for dansk industri, da den danske industri er meget afhængig af eksport, så giver det naturligt dansk industri et løft, når det begynder at gå bedre på vores vigtige eksportmarkeder, siger han.

Situationen på Krim og den danske eksport til Rusland giver ikke anledning til bekymrede miner hos dansk erhvervsliv.

- Selv om Krim-krisen endnu ikke synes at have mindsket optimismen i industrien, så er det dog værd at holde fast i at Krim-krisen har potentiale til at sætte det ventede opsving på standby, siger Tore Stramer, chefanalytiker i Nykredit.

- Det kræver dog efter vores opfattelse, at der sker en yderligere eskalering af konflikten til egentlige sanktioner af samhandlen imellem Rusland og Vesten, eller i værste fald egentlige krigshandlinger. Der er vi heldigvis ikke endnu, siger han.

Også byggeriet er i forårshumør - og optimismen ligger i det højeste niveau siden starten af 2008.

- En del af forklaringen er naturligvis, at byggeriet her i det nye år får en hjælpende hånd fra oprydningen efter orkanerne Allan og Bodil, et fortsat højt investeringsniveau i den offentlige sektor samt ikke mindst bedringen på boligmarkedet, siger Tore Stramer.

Hos byggeriet var der ved udgangen af marts sikret fire en halv måned arbejde i ordrebøgerne. I marts 2012 lå antallet af sikrede måneder på 3,7, viser tallene.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.