Dansk Folkeparti kan udnævne ny borgmester i Køge

Politik

01/10/13 8:45

Freja Eriksen

Dansk Folkeparti bliver tungen på vægtskålen ved det kommende kommunalvalg i Køge, viser en ny meningsmåling, som Jysk Analyse har udført for TV/Lorry.

Citat fra TV2 Lorry

Dansk Folkeparti går frem fra 8,8 procent af vælgerne ved kommunalvalget i 2009 til 12 procent i dag. Borgmester Marie Stærke fra Socialdemokraterne sidder i dag med støtte fra Dansk Folkeparti, og Stærke får igen brug for partiet, hvis meningsmålingerne holder. Socialdemokraterne går tilbage fra 29,4 til 25 procent af stemmerne - og partierne i rød blok får 39 procent tilsammen, hvis man skal tro målingen.

"Vi har arbejdet godt sammen med Dansk Folkeparti i mange år, så det bekymrer mig ikke," siger borgmester Marie Stærke til Lorry.

Venstre overhaler Socialdemokraterne som største parti i byrådet. Partiet ville få 33 procent af stemmerne, hvis der var valg i dag. Men Venstre kan heller ikke skabe et flertal med Konservative og den borgerliste Demokratilisten. Borgmesterkandidat for Venstre Palle Svendsen håber at overtale Dansk Folkeparti til at skifte side.

"Jeg er ikke sikker på, at de har haft det godt i den stue hele tiden. Jeg håber, de er realistiske og indser, at det er tid til noget nyt," siger Palle Svendsen til tv-stationen.

Dansk Folkepartis spidskandidat Dora Olsen afviser at pege på en borgmesterkandidat inden valgnatten.

"Borgmesterposten er ikke det vigtigste for os. Vi går efter den største indflydelse for Dansk Folkepartis politik," siger Dora Olsen.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.