Dansk Folkeparti kan udnævne ny borgmester i Køge

Politik

01/10/2013 10:45

Freja Eriksen

Dansk Folkeparti bliver tungen på vægtskålen ved det kommende kommunalvalg i Køge, viser en ny meningsmåling, som Jysk Analyse har udført for TV/Lorry.

Citat fra TV2 Lorry

Dansk Folkeparti går frem fra 8,8 procent af vælgerne ved kommunalvalget i 2009 til 12 procent i dag. Borgmester Marie Stærke fra Socialdemokraterne sidder i dag med støtte fra Dansk Folkeparti, og Stærke får igen brug for partiet, hvis meningsmålingerne holder. Socialdemokraterne går tilbage fra 29,4 til 25 procent af stemmerne - og partierne i rød blok får 39 procent tilsammen, hvis man skal tro målingen.

"Vi har arbejdet godt sammen med Dansk Folkeparti i mange år, så det bekymrer mig ikke," siger borgmester Marie Stærke til Lorry.

Venstre overhaler Socialdemokraterne som største parti i byrådet. Partiet ville få 33 procent af stemmerne, hvis der var valg i dag. Men Venstre kan heller ikke skabe et flertal med Konservative og den borgerliste Demokratilisten. Borgmesterkandidat for Venstre Palle Svendsen håber at overtale Dansk Folkeparti til at skifte side.

"Jeg er ikke sikker på, at de har haft det godt i den stue hele tiden. Jeg håber, de er realistiske og indser, at det er tid til noget nyt," siger Palle Svendsen til tv-stationen.

Dansk Folkepartis spidskandidat Dora Olsen afviser at pege på en borgmesterkandidat inden valgnatten.

"Borgmesterposten er ikke det vigtigste for os. Vi går efter den største indflydelse for Dansk Folkepartis politik," siger Dora Olsen.

Mest Læste

Annonce