Dansk Folkeparti kræver redegørelse om Solhaven

Politik

07/6/01 11:04

Suleman Haider

Dansk Folkeparti kræver, at socialminister Henrik Dam Kristensen (S) iværksætter en undersøgelse af opholdsstedet Solhaven i Farsø. Partiet vil samtidig have ministeren til at undersøge om Nordjyllands Amt har svigtet sit tilsyn med institutionen, som hjælper kriminelle unge.

Amtet har haft tilsyn med Solhaven i tre år og ifølge kontorchef Jørn Godsk har der ikke været grund til at kritisere hverken stedets økonomi eller pædagogik.

I bogen "Danmarks fremtid. Dit land - dit valg" skrevet af journalist Ulla Dahlerup beskyldes Solhaven for at være en pengemaskine, der ikke hjælper de unge med at komme ud af deres problemer. Ifølge socialordfører i Dansk Folkeparti, Aase D. Madsen, dokumenteres det i bogen, at Solhaven har et grotesk pengeforbrug samt helt uigennemsigtige økonomiske forhold .

- Bogens oplysninger om Solhaven er chokerende og ikke mindre chokerende har det været at opleve, hvorledes Solhavens forstander Søren Virenfeldt efterfølgende over for pressen har forsøgt at gå i rette med bogen, siger Aase D. Madsen, som på den baggrund mener, at det er nødvendigt, at ministeriet sørger for, at forholdene på Solhaven undersøges og ikke mindst Søren Virenfeldts ledelse.

Socialminister Henrik Dam Kristensen (S) havde endnu torsdag middag ikke set kravet om en undersøgelse, men i ministeriet henviser man til, at det er Nordjyllands Amt, der har tilsynspligten med stedet.

Nordjyllands Amt overtog tilsynspligten med Solhaven i 1998, da tilsynspligten overgik fra kommunerne til amterne. Kontorchef Jørn Godsk siger, at tilsynspligten omfatter både økonomi, pædagogik, organisatoriske og juridiske forhold.

- Der har intet været at bemærke omkring Solhaven og derfor kan jeg slet ikke genkende det billede, som Dansk Folkepartis tegner. Blandt andet er det nævnt, at en plads koster 238.000 kroner om måneden, men det er kun sket i ganske få tilfælde. Normalt koster en plads 87.000 kroner og i de ganske få tilfælde, hvor prisen er dyrere, er overskridelsen blevet godkendt af amtet, siger Jørn Godsk.

Dansk Folkeparti kræver også, at ministeriet undersøger, om Nordjyllands Amt har evalueret resultaterne af anbringelserne, men den type evaluering er endnu ikke foretaget nogen steder i Danmark, siger Jørn Godsk.

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.