Dansk Folkeparti kræver redegørelse om Solhaven

Politik

07/06/2001 13:04

Suleman Haider

Dansk Folkeparti kræver, at socialminister Henrik Dam Kristensen (S) iværksætter en undersøgelse af opholdsstedet Solhaven i Farsø. Partiet vil samtidig have ministeren til at undersøge om Nordjyllands Amt har svigtet sit tilsyn med institutionen, som hjælper kriminelle unge.

Amtet har haft tilsyn med Solhaven i tre år og ifølge kontorchef Jørn Godsk har der ikke været grund til at kritisere hverken stedets økonomi eller pædagogik.

I bogen "Danmarks fremtid. Dit land - dit valg" skrevet af journalist Ulla Dahlerup beskyldes Solhaven for at være en pengemaskine, der ikke hjælper de unge med at komme ud af deres problemer. Ifølge socialordfører i Dansk Folkeparti, Aase D. Madsen, dokumenteres det i bogen, at Solhaven har et grotesk pengeforbrug samt helt uigennemsigtige økonomiske forhold .

- Bogens oplysninger om Solhaven er chokerende og ikke mindre chokerende har det været at opleve, hvorledes Solhavens forstander Søren Virenfeldt efterfølgende over for pressen har forsøgt at gå i rette med bogen, siger Aase D. Madsen, som på den baggrund mener, at det er nødvendigt, at ministeriet sørger for, at forholdene på Solhaven undersøges og ikke mindst Søren Virenfeldts ledelse.

Socialminister Henrik Dam Kristensen (S) havde endnu torsdag middag ikke set kravet om en undersøgelse, men i ministeriet henviser man til, at det er Nordjyllands Amt, der har tilsynspligten med stedet.

Nordjyllands Amt overtog tilsynspligten med Solhaven i 1998, da tilsynspligten overgik fra kommunerne til amterne. Kontorchef Jørn Godsk siger, at tilsynspligten omfatter både økonomi, pædagogik, organisatoriske og juridiske forhold.

- Der har intet været at bemærke omkring Solhaven og derfor kan jeg slet ikke genkende det billede, som Dansk Folkepartis tegner. Blandt andet er det nævnt, at en plads koster 238.000 kroner om måneden, men det er kun sket i ganske få tilfælde. Normalt koster en plads 87.000 kroner og i de ganske få tilfælde, hvor prisen er dyrere, er overskridelsen blevet godkendt af amtet, siger Jørn Godsk.

Dansk Folkeparti kræver også, at ministeriet undersøger, om Nordjyllands Amt har evalueret resultaterne af anbringelserne, men den type evaluering er endnu ikke foretaget nogen steder i Danmark, siger Jørn Godsk.

 

Mest Læste

Annonce