Dansk økonomi er på vej frem med små skridt

Ledelse

30/10/13 8:59

Dansk økonomi er på vej mod bedring. Erhvervslivet er fortsat optimistisk trods amerikansk tilbageslag.

Dansk erhvervsliv vejrer en smule en smule morgenluft - og det er godt nyt. Det viser tal fra Danmarks Statistik, hvor både byggebranchen, servicefagene og detailhandlen ser mere positivt på fremtiden.

Chefanalytiker Steen Bocian fra Danske Bank påpeger, at den politiske uro i USA indtil videre ikke synes at have haft nogen effekt på de danske industrivirksomheders tro på den økonomiske fremtid.

- Det var jo netop i oktober, at der var stor fokus på risikoen for en statsbankerot i verdens vigtigste økonomi, siger han og fortsætter:

- Dagens tal understøtter billedet af et stemningsskift i dansk økonomi. Det er således ikke kun forbrugerne, som ser mere optimistisk på fremtiden, det gør virksomhederne også, siger cheføkonomen.

At forventningerne stiger, er det første skridt i retningen af højere vækst.

- Dagens tal bestyrker os derfor også i vores tro på, at dansk økonomi over de kommende kvartaler kommer til at opleve økonomisk vækst. Men væksten bliver næppe høj - dertil er usikkerheden i Europa fortsat for stor, understreger Steen Bocian.

Tore Stramer, chefanalytiker i Nykredit, kalder det for "en positiv overraskelse", at dansk erhvervsliv er forsigtige optimist på dansk økonomis vegne.

- Man kunne ellers have frygtet, at forventningerne til fremtiden havde lidt et knæk ovenpå de dramatiske budgetforhandlinger i USA. Det havde bestemt været en streg i regningen, siger han.

- Det er således vores forventning, at dansk økonomi er i svag fremgang efter en meget svag start på året. En fremgang der ventes at tiltage, således at dansk økonomi i 2014 vil bevæge sig ind i noget, der minder om et egentligt økonomisk opsving, siger Tore Stramer fra Nykredit.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce