Danske forbrugere tror på en bedre økonomi

Velfærd

21/3/14 9:34

Tilliden til, at det går fremad med økonomien, vokser i danskernes bevidsthed.

Hvis man spørger de danske forbrugere, vil det se lidt lysere ud for økonomien i den nærmeste fremtid. Både på den hjemlige budgetkonto og i det danske samfund.

Indikatoren for forbrugertilliden er i marts 5,0 mod 4,2 i februar, viser tal fra Danmarks Statistik, og det er gode nyheder, mener cheføkonom i Arbejdernes Landsbank, Lone Kjærgaard.

- Det er kun tredje gang, siden krisen ramte, at vi har været på et niveau på fem eller derover. Man kunne have frygtet et fald som følge af Krim-krisen. Så dagens tal må betegnes som en positiv overraskelse, siger hun.

Forbrugerne forventer fortsat, at både familiens og Danmarks økonomiske situation om et år vil være bedre end i dag.

Og det kan der være flere grunde til, siger Lone Kjærgaard.

- Ledigheden er faldet en tand, det lysner på boligmarkedet i flere områder. Dertil kommer, at overenskomstforhandlingerne ser ud til at resultere i, at danskere atter kan se frem til stigende realløn de kommende år.

- Vi har til og med haft en ret mild vinter, og det er også noget, der har lunet i varmeregningen i mange hjem, siger cheføkonomen.

Kun vurderingen af familiens egen økonomiske situation i dag sammenlignet med for et år siden er faldet en smule.

- Forbrugerne mener stadig, at deres egen situation er på niveau med eller lidt dårligere end for et år siden, men at den vil blive bedre fremover, og at det tegner rigtig godt for dansk økonomi som helhed, siger Las Olsen, privatøkonom i Danske Bank.

- Det er lidt mærkeligt, at forbrugerne bliver ved med at være så negative om den aktuelle situation for deres egen økonomi, for de oplever fortsat stigende realløn. Men o.k. stigningen er så lille, at det nok er svært at registrere, tilføjer han.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.