Danske Skoleelever har valgt ny formand

Velfærd

07/04/2014 14:46

Danske Skoleelever har søndag fået ny formand, der skal tale deres sag i fremtiden. Det blev Miranda Dagsson.

Organisationen Danske Skoleelever (DSE) har søndag fået ny formand.

15-årige Miranda Dagsson fra Christianshavns Skole i København har overtaget pladsen efter Agnete Vienberg Hansen, som har siddet på formandsposten siden april 2013.

- Det er meget overvældende, men nu skal jeg ud og tale elevernes sag, siger den nyvalgte formand Miranda Dagsson til Ritzau, der indtil nu har været bestyrelsesmedlem i organisationen.

- Jeg skal ud og råbe op om den reform, der skal implementeres til august, hvor vi elever langt fra er informeret godt nok.

- Når jeg taler med mine klassekammerater eller andre skoleelever, så kender de ikke til reformens detaljer, og det gør altså, at det bliver en rigtig dårlig oplevelse når den bliver implementeret, fortsætter hun.

Miranda Dagsson, der går i niende klasse, skal både passe de kommende eksamener, posten som elevrådsformand på sin skole og den nye post som DSE's formand.

Ifølge formanden selv er de fleste politiske kræfter blevet lagt der, hvor hun kan gøre en forskel for de danske skolelever, og det vil hun fortsætte med.

- Det er vigtigt for mig, at eleverne bliver hørt og gerne endnu mere, end det er sket hidtil.

- Og så vil jeg kæmpe for de mange ting, der sker på skoleområdet lige nu, især reformen og inklusionsdebatten, som er meget oppe i tiden, siger hun.

Miranda Dagsson havde ikke den store konkurrence til den nationale formandspost for DSE, da hun var den eneste opstillede ved organisationens generalforsamling, der er foregået i denne weekend.

Organisationen Danske Skoleelever varetager interesserne for elever i grundskolen overfor politikere, presse og interessenter på skoleområdet.

/ritzau/

 

Mest Læste

Annonce