Dennis Kristensen er parat til snak med Harald Børsting

Ledelse

09/5/14 11:00

Freja Eriksen

FOA-formand vil have, at LO-formanden holder fast i de demokratiske spilleregler, der er aftalt i LO.

FOA's formand Dennis Kristensen har ikke noget imod, at den del af LO-ledelsen, der har partibog hos Socialdemokraterne, mødes med andre i partiet og snakker.

Men han mener ikke, at det er i orden, at det er regeringen, der bestemmer, hvem i LO's top der skal med til forhandlinger, når LO med formand Harald Børsting i spidsen selv har udpeget et forhandlingsfællesskab.

- Grundlæggende har Harald ikke ageret, som man bør gøre som LO-formand. Han skal sige, at dem vi (i LO, red.) har udpeget til at forhandle, det er dem, der dukker op, når der skal forhandles, siger Dennis Kristensen til Ritzau.

LO's formand Harald Børsting rakte fredag hånden ud mod Dennis Kristensen, efter FOA-formanden i begyndelsen af ugen valgte at smække med døren for forlade LO's daglige ledelse. Og Dennis Kristensen er parat til at snakke.

- Jeg vil forsøge at fange Harald en af de kommende dage for at finde ud af, om det er en åben hånd eller en knytnæve, han rækker frem, siger Dennis Kristensen.

Dennis Kristensen rejste sig fra stolen i LO's daglige ledelse, fordi han og dermed FOA ikke sad med ved bordet, da formændene for den såkaldte LO-partsgruppe under Carsten Koch-udvalget inviteret til drøftelser i Beskæftigelsesministeriet. Dog uden Dennis Kristensen.

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.