David Hellemann forlader Finansministeriet til fordel for ansættelse i det private.    Foto: Stig Stasig/Finansministeriet
David Hellemann forlader Finansministeriet til fordel for ansættelse i det private. Foto: Stig Stasig/Finansministeriet

Departementschef forlader Finansministeriet

Ledelse

06/5/14 6:44

Nick Allentoft

Finansministeriets øverste embedsmand, David Hellemann, forlader sin stilling til fordel for en privat virksomhed, oplyser ministeriet.

Finansminister Bjarne Corydon (S) må se sig om efter en ny departementschef.

Nuværende departementschef, David Hellemann, ønsker nemlig at fratræde sin stilling til fordel for en karriere i det private erhvervsliv.

- David Hellemann har ydet en enestående indsats for Finansministeriet. Hans virke har sat sig markante og blivende spor i den danske centraladministration, skriver finansministeren i en pressemeddelelse.

- Blandt hans vigtigste resultater må nævnes udviklingen og implementeringen af budgetloven, der har skabt et helt nyt og sikkert fundament under den økonomiske politik i Danmark, fortsætter han.

David Hellemann har været departementschef i Finansministeriet siden oktober 2010.

Han fortsætter i stillingen indtil august 2014, og han vil således stå i spidsen for Finansministeriets embedsmænd under de kommende forhandlinger om kommune- og regionsaftaler og regeringens vækstudspil.

Hellemann har indgået en aftale med en stor, unavngiven privat virksomhed om at tiltræde i et job til august.

- Jeg har haft 15 fantastisk år i Finansministeriet. De sidste knap fire år som departementschef har været de mest spændende og intense i mit arbejdsliv. 

- Men jeg har altid haft en ambition om på et tidspunkt også at prøve kræfter med det private erhvervsliv, skriver David Hellemann i pressemeddelelsen. 

/ritzau/