Der er blevet færre om at løfte forsørgerbyrden

Velfærd

30/12/13 9:57

I 2011 var det kun 3,5 beskæftigede per person på offentlig ydelse.

Den forsørgerbyrde, som danskere på arbejdsmarkedet skal bære over for personer i den arbejdsdygtige alder på offentlig forsørgelse, er blevet tungere i de seneste år

Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten mandag.

I 2008 var der 4,1 beskæftigede danskere om at forsørge en person mellem 15 og 64 år, der var på offentlig ydelse. I 2011 var der kun 3,5 beskæftigede om at løfte forsørgeropgaven.

Studerende og elever er ikke medregnet i gruppen af offentligt forsørgede.

Dermed står de beskæftigede danskere med en noget større forsørgerbyrde end naboerne i Sverige og Tyskland, viser en analyse fra Dansk Arbejdsgiverforening, DA.

Tallene får administrerende direktør i DA, Jørn Neergaard Larsen, til at efterlyse endnu flere reformer på arbejdsmarkedet.

- Politikerne må ikke tro, at de er færdige med at lave reformer. Vi er nødt til at få flere folk i den arbejdsdygtige alder til at arbejde, siger Jørn Neergaard Larsen til Jyllands-Posten.

Ifølge professor Torben M. Andersen, tidligere overvismand og formand for Velfærdskommissionen, vil de seneste års gennemførte reformer med tiden ændre på forsørgerbyrden.

- Mulighederne for at gå mere ned ad den vej er - om ikke udtømte - så i alle tilfælde noget sværere, hvis man vil fastholde grundelementerne i det danske velfærdssystem, siger Torben M. Andersen til avisen.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.