Der er blevet færre om at løfte forsørgerbyrden

Velfærd

30/12/2013 10:57

I 2011 var det kun 3,5 beskæftigede per person på offentlig ydelse.

Den forsørgerbyrde, som danskere på arbejdsmarkedet skal bære over for personer i den arbejdsdygtige alder på offentlig forsørgelse, er blevet tungere i de seneste år

Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten mandag.

I 2008 var der 4,1 beskæftigede danskere om at forsørge en person mellem 15 og 64 år, der var på offentlig ydelse. I 2011 var der kun 3,5 beskæftigede om at løfte forsørgeropgaven.

Studerende og elever er ikke medregnet i gruppen af offentligt forsørgede.

Dermed står de beskæftigede danskere med en noget større forsørgerbyrde end naboerne i Sverige og Tyskland, viser en analyse fra Dansk Arbejdsgiverforening, DA.

Tallene får administrerende direktør i DA, Jørn Neergaard Larsen, til at efterlyse endnu flere reformer på arbejdsmarkedet.

- Politikerne må ikke tro, at de er færdige med at lave reformer. Vi er nødt til at få flere folk i den arbejdsdygtige alder til at arbejde, siger Jørn Neergaard Larsen til Jyllands-Posten.

Ifølge professor Torben M. Andersen, tidligere overvismand og formand for Velfærdskommissionen, vil de seneste års gennemførte reformer med tiden ændre på forsørgerbyrden.

- Mulighederne for at gå mere ned ad den vej er - om ikke udtømte - så i alle tilfælde noget sværere, hvis man vil fastholde grundelementerne i det danske velfærdssystem, siger Torben M. Andersen til avisen.

/ritzau/

 

Mest Læste

Annonce