Satspuljen er "et skridt i den rigtige retning," mener Grete Christensen, formand for Dansk Sygeplejeråd.

Det siger de om satspuljen

Politik

29/11/2013 08:22

Freja Eriksen

Læs, hvad der bliver sagt om satspuljen for 2014.

Annette Vilhelmsen (SF), socialminister.

- Det glæder mig meget, at vi nu har afsat 410 millioner kroner til at forbedre indsatsen for mennesker med en psykisk lidelse. 

Liselott Blixt (DF), psykiatri- og sundhedsordfører. 

- I Dansk Folkeparti er vi rigtigt glade for, at vi har kunnet hjælpe til med at etablere det nye Center for Mænds Sundhed, som vil skabe mere viden om mænds valg af livsstil og hjælpesøgende adfærd. 

Eyvind Vesselbo (V), socialordfører. 

- Ingen er tjent med ufrivilligt at være hjemløse i Danmark, og der derfor er jeg særlig stolt over, at det er lykkedes os at få styrket indsatsen overfor hjemløse. 

Læs også: Psykiatriformand: Politikerne har lyttet

Grete Christensen, formand for Dansk Sygeplejeråd:

- Psykiatrien har et markant økonomisk efterslæb, som langt fra bliver lukket med satspuljeaftalen og finansloven. Men det er et skridt i den rigtige retning. 

Astrid Krag (SF), sundhedsminister. 

- Jeg er utrolig glad for de 16 nye initiativer, som hver især følger op på anbefalinger fra psykiatriudvalget og dermed er et vigtigt skridt i arbejdet med at løfte kvaliteten i hjælpen til mennesker, som rammes af en psykisk lidelse.

Sophie Løhde (V), sundhedsordfører. 

- Det har været helt afgørende for Venstre, at vi fik gjort noget ved de alt for lange ventetider for skleroseramte patienter.

Bent Hansen (S), formand for Dansk Regioner. 

- Jeg glæder mig over fokus på psykiatrien i den nye aftale. Det har psykiatrien uden tvivl fortjent. Men at smøre midlerne så tyndt ud, som tilfældet er, så de gode intentioner risikerer helt at gå op i bureaukrati, det er altså at stramme den.

Mads Koch Hansen, formand for Lægeforeningen. 

- Vi mangler et beløb i en helt anden kategori, hvis der skal rettes op på mange års efterslæb i psykiatrien. Kræft og hjertesygdomme har de seneste år fået målrettede planer, som brede flertal i Folketinget har prioriteret. 

/ritzau/

 

Mest Læste

Annonce