DI: For mange kloge mennesker arbejder i det offentlige

Politik

20/09/2013 10:32

Dansk Industri fremlægger sin egen 2020-plan - vil hive 35.000 danskere fra det offentlige til det private.

Interesseorganisationen Dansk Industri fremlægger nu sit bud på en 2020-plan, der skal skabe op mod 200.000 private arbejdspladser i de kommende år.

DI mener blandt andet, at stat, regioner og kommuner skal lave en opbremsning i de offentlige udgifter de næste syv år, så "balancen mellem den offentlige og den private sektor genskabes". Det offentlige fylder simpelthen for meget.

- Der er stadig en grundlæggende ubalance, som gør, at den danske samfundsmodel ikke er bæredygtig, forklarer fagleder i Dansk Industri, Morten Granzau Nielsen.

Planen betyder, at 35.000 danskere skal skifte arbejdsplads fra det offentlige til en privat virksomhed frem mod 2020.

- Vores virksomheder får brug for deres arbejdskraft. Og sandheden er, at alt for mange af Danmarks kloge hoveder i dag arbejder i den offentlige sektor, siger Morten Granzau Nielsen.

Ud over at der skal luges ud i det offentlige, ønsker DI blandt andet færre på offentlig forsørgelse, et lavere skatte- og afgiftsniveau, et højere uddannelsesniveau og en 45-minutter længere ugentlig arbejdstid.

Regeringen har fremlagt sin vækstplan, der frem mod 2020 skal forbedre den danske konkurrenceevne. Men den er utilstrækkelig, mener DI.

- Regeringens Vækstplan DK er et godt skridt i den rigtige retning. Især med det stærkere fokus på vækst. Men der er fortsat lang vej til mål, hvis Danmark igen skal op i klubben af verdens 10 rigeste lande, siger Morten Granzau Nielsen.

/ritzau/

 

Mest Læste

Annonce