Dong brugte kvart milliard på at jagte ny kapital

Ledelse

11/2/14 8:45

Energigiganten brugte 263 millioner kroner på at få investorer til at skyde milliarder ind i selskabet.

Energiselskabet Dong har brugt en formue på at få Goldman Sachs og to danske pensionskasser ind som aktionærer.

Regningen til rådgivere, konsulenter, advokater, revisorer og banker beløber sig til 263 millioner kroner, oplyser Dong til Berlingske.

Beløbet svarer til godt to procent af de 13 milliarder kroner som Dong får ind i frisk kapital fra den amerikanske investeringsbank samt ATP og PFA.

Dongs kommunikationschef, Karsten Anker Petersen, erkender, at det har været dyrt at få udvidet selskabets ejerkreds.

- Det er et anseligt beløb, men vi er tilfredse med, at det er lykkedes at holde omkostningerne nede på omkring to procent af kapitaludvidelsen. Et kig på lignende transaktioner i Norden viser et omkostningsniveau omkring tre procent, siger han til avisen.

De store udgifter til finanseksperter skyldes muligvis, at det har været vanskeligt at opspore investorer, som var interesserede i at blive medejere af Dong.

Berlingske henviser til Jyllands-Posten mandag, der med baggrund i en aktindsigt skrev, at kun fire investorer var klar med et såkaldt "indikativt" bud på at købe aktier i Dong i første omgang.

Ud over Goldman Sachs, ATP og PFA meldte PensionDanmark sig ifølge Jyllands-Posten også med et bud, men det blev afvist af Dongs hovedaktionær, Finansministeriet.

Hverken Dong eller ministeriet ønsker at oplyse, hvor mange bud der blev modtaget, skriver Berlingske.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.