DR-vært Thor Möger: Jeg er stadig medlem af SF

21/1/13 11:20

Ritzau

Thor Möger dropper dansk toppolitik for at blive vært på DR2. Men han bevarer sit medlemskab i SF.

Den tidligere skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) offentliggør mandag formiddag et opsigtvækkende karriereskifte.
Den 27-årige politiker skal i fremtiden være frontfigur i et nyt politisk debatprogram på DR2.
- For mig er det meningsfyldt at stille mig i spidsen for et debatprogram, der skal brede den offentlige debat ud, således at flere kan komme til orde, siger Thor Möger Pedersen til Ritzau.
- Jeg glæder mig rigtig meget til at komme i gang.
"Gadens Parlament", som programmet hedder, vil blive sendt flere gange ugentligt og vil tage udgangspunkt i helt almindelige danske borgere.
- For mig er politik ikke kun det, der foregår inde bag Christiansborgs tykke mure. Politik er også diskussion, debat og samtaler, der hvor danskerne mødes.
- Der er masser af taletid til eksperter, politikere, meningsdannere og interesseorganisationer. Det er fint, synes jeg. Men jeg mener også, at alle andres holdninger er vigtige, siger Thor Möger Pedersen.
Han trækker sig samtidig fra dansk toppolitik.
- Jeg er stadig medlem af SF, men nu er jeg bare ikke længere folketingskandidat. Og det kan forklares helt simpelt, for jeg er fået et nyt job, hvor det simpelthen ikke kan lade sig gøre at være folketingskandidat samtidig, siger den kommende tv-vært.
- Det er indlysende, at en rolle som debatvært, der skal give ordet til almindelige danskere, og en rolle som folketingskandidat vil ende med at spænde ben for hinanden.
Thor Möger Pedersen, der i oktober blev fyret som skatteminister af den nytilkomne partiformand Annette Vilhelmsen, afviser ikke et fremtidigt comeback til Christiansborg.
- Jeg tror, man skal passe meget på med at give nogen former for garantier. Jeg er jo et politisk menneske, jeg har mine holdninger og værdier. Men nu har jeg besluttet mig for at kaste alle mine kræfter ind i "Gadens Parlament".
- Men det er da klart, at jeg ikke vil afvise at blive folketingskandidat i fremtiden, fastslår han.
Thor Möger Pedersen har første arbejdsdag i DR Byen den 1. februar.
/ritzau

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.