DR vil satse mere på streaming og lukke tv-kanaler

Infrastruktur

30/11/2017 07:28

Nick Allentoft

Det er DR's ambition at lukke tv-kanal og styrke streamingtjenesten i den kommende medieforligsperiode.

DR vil lukke flere tv-kanaler i forbindelse med det kommende medieforlig, som Folketingets politikere inden længe skal til at forhandle.

Kanalerne skal fremover alene være tilgængelige på DRs streamingtjeneste, DR TV, fordi det kun er få af seerne, som ser kanalerne på almindeligt tv. 

Det skriver public service-institutionen på sin hjemmeside. 

LÆS OGSÅ: SÅDAN GENSKABER VI NYHEDSSTRØMMEN

Det drejer sig ifølge TV2 om børnekanalen DR Ultra, som DR på forhånd har meldt ud skal lukkes, og kanalen DR3, som henvender sig til unge.

Samtidig skal ressourcerne prioriteres anderledes, og der skal fremover satses på færre programmer med højere kvalitet.

DR vil også udvikle streamingtjenesten, så den adskiller sig fra kommercielle streamingtjenester som eksempelvis Netflix.

En public service-algoritme skal guide seerne videre til indhold, "der overrasker og udfordrer, så tjenesten fungerer som et helstøbt public service-tilbud", skriver DR.

- Noget af det, som alle danskere i dag sætter så stor pris på – det danske indhold – kan meget hurtigt blive truet, lyder det. 

- Jo mere de internationale tjenester fylder i danskernes liv, jo mere tid bruger befolkningen på udenlandsk indhold, og jo større er behovet for, at andre trækker i den anden retning. 

 

 

FAKTA: DET VIL DR HAVE RET OG PLIGT TIL I FREMTIDEN IFØLGE DR SELV: 

  • Tilbyde et mangfoldigt og alsidigt dansk kvalitetsindhold på tværs af genrer til alle grupper i samfundet.
  • Give hele befolkningen fri og lige adgang til indhold på de platforme, hvor befolkningen er til stede, herunder i form af længere liggetider på DR TV.
  • Fastholde og forstærke en stærk redaktionel regional tilstedeværelse.
  • Være skaber og formidler af dansk kunst og kultur, herunder i form af fastholdelse af et levende musiktilbud og DR Koncerthuset som en del af DRs virksomhed.
  • Lukke tv-kanaler på almindeligt tv, når kun ganske få i kanalens målgruppe alene bruger kanalens indhold på almindeligt tv, og i stedet alene tilbyde indholdet på DRs streamingtjeneste, DR TV.

Mest Læste

Annonce