Ekspert kalder dansk støtte til GGGI ulogisk

Bæredygtighed

18/10/2013 12:46

Ud fra et miljøsynspunkt er det svært at få øje på logikken i det danske engagement i GGGI, påpeger ekspert.

Det vækker undren, at den danske udviklingsminister Christian Friis Bachs (R) torsdag kaldte den internationale klimaorganisation Global Green Growth Institute, GGGI, for en både "central" og "lovende" organisation, når det gælder om at skabe af grøn vækst i fattige lande.

Ganske vist truede ministeren med at droppe den danske millionstøtte til GGGI, hvis der ikke er styr på økonomien. Men ministeren understregede samtidig, at han "forventer at fortsætte samarbejdet" med den omstridte klimaorganisation med base i Sydkorea.

- Ud fra et miljøsynspunkt kan jeg ikke se logikken i at være med i GGGI, siger ph.d.-stipendiat ved DIIS, Anders Riel Müller, der har fulgt Sydkoreas arbejde med at skabe grøn vækst, som også er hjørnestenen i GGGI's arbejde.

- Sydkorea har nu fem års erfaringer med grøn vækst, og deres erfaringer er meget, meget dårlige. Og det synes jeg også, at danske politikere burde forholde sig til, siger han.

- Sydkorea bliver ved med at falde på World Economic Forums klimaindeks, så spørgsmålet er, om man i GGGI vil gå en anden vej med den grønne vækst, end man har gjort det i Sydkorea, påpeger Anders Riel Müller.

Udviklingsministeren har annonceret, at han vil offentliggøre en stærkt kritisk sydkoreansk revisionsrapport om GGGI, der blandt andet påtalte ulovlig betaling af sydkoreanske embedsmænd.

Christian Friis Bach har samtidig bedt om en grundig redegørelse fra GGGI, der også vil blive tilsendt Rigsrevisionen.

/ritzau/

 

Mest Læste

Annonce