Eksperter: Sass Larsen fuldender sit comeback

Politik

12/12/13 10:45

Henrik Sass Larsen er med indtrædelsen i økonomiudvalget tilbage ved den magt, han havde før sin PET-sag.

I forbindelse med torsdagens regeringsrokade henter statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) Henrik Sass Larsen (S) ind i regeringens økonomiudvalg, der blandt andet står for regeringens samlede økonomiske politik.

Og det beskriver politisk kommentator Hans Engell som det endegyldige comeback til toppolitik for Henrik Sass Larsen, der under den store regeringsrokade i september blev udnævnt til erhvervs- og vækstminister.

- Han kommer ind i økonomiudvalget, hvor alle de rigtig tunge økonomipolitiske beslutninger træffes. Henrik Sass Larsen er nu tilbage ved den magt, han havde, før han ikke blev finansminister, siger Hans Engell.

Den vurdering er chefredaktør ved Fyns Amtsavis Troels Mylenberg enig i.

- Tavlen er for Sass Larsens vedkommende visket ren, og han er nu lige så tæt på Helle Thorning-Schmidt, som finansminister Bjarne Corydon (S) er, siger Troels Mylenberg.

Han påpeger, at Henrik Sass Larsen altid har været Helle Thornings nærmeste allierede, da han ligesom hende er flasket op med folketingspolitik siden DSU-tiden.

- Og hun har været glad for at få ham ind på en ministerpost. Henrik Sass står for noget af det, som Socialdemokraterne manglede. Han er ikke bange for at bruge sin magt og er heller ikke bleg for at være brutal.

Henrik Sass Larsen trak sig efter valget i 2011 fra muligheden for at blive minister, selv om han var selvskrevet på ministerholdet og spået en fremtid som finansminister.

Men PET havde anmærkninger på grund af hans forhold til Bandidos-rockeren Suzuki-Torben, hvorfor Sass Larsen røg ud i kulden.

Han måtte først kæmpe sig tilbage til posten som gruppeformand. I september blev han minister, og torsdag fuldender han comebacket med sædet i økonomiudvalget.

Henrik Sass Larsen og Pia Olsen Dyhr (SF) afløser i økonomiudvalget Mette Frederiksen (S) og Holger K. Nielsen (SF), der begge indtræder i regeringens koordinationsudvalg.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.