Foto: Andreas Bro

EL-ordfører: Krisen har været hård ved vores ældre

Politik

02/10/2013 09:52

Freja Eriksen

Vi har flere bud på, hvor penge til ældrepakke kan komme fra, siger Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen.

Enhedslisten mener ikke, at det burde være vanskeligt at finde den ene milliard kroner, som partiet ønsker at bruge på at give de ældre et velfærdsløft. 

Det siger Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen. 

- Vi har en række bud på, hvor pengene kan findes, men det er op til forhandling. Vi synes dog, det vil være oplagt at annullere de planlagte lettelser i selskabsskatten, siger hun. 

Den såkaldte ældrepakke skal sikre mere hjemmehjælp, og vil være en af Enhedslistens krav, når forhandlingerne om næste års finanslov begynder. 

Og ældrepakken står højt på ønskelisten, siger Johanne Schmidt-Nielsen, selv om partiet ikke vil stille ultimative krav, når finansminister Bjarne Corydons (S) inviterer til forhandlinger.

- Det er vigtigt for os, fordi vores ældre medborgere har betalt en meget høj pris for krisen. Måske fordi de ikke råber højt nok. Det er jo ikke så tit, at man ser den befolkningsgruppe demonstrere foran Christiansborg, siger hun. 

Enhedslisten vil indføre minimumrettigheder for ældre, og antallet af hjemmehjælpstimer skal øges med fem millioner om året. Det svarer til omkring 3000 nye medarbejdere. 

- Alt for mange ældre kan ikke få den hjælp, de har behov for. Jeg synes ikke, at det er for meget at forlange, at man for eksempel som minimum er sikret et bad to gange om ugen og rengøring hver 14. dag, siger Johanne Schmidt-Nielsen. 

Bjarne Corydon er skeptisk over for Enhedslistens forslag.

- Vi må drøfte tingene ved forhandlingsbordet, men det lyder ikke umiddelbart realistisk i forhold til de økonomiske rammer, som vi skal respektere i de her år, siger finansministeren til Jyllands-Posten.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce