Frank Aaen. Foto: Mads Nissen
Frank Aaen. Foto: Mads Nissen

EL: Regering bør lytte til vismændene om lempelser

Politik

08/10/13 10:19

Regeringen bør lempe finanspolitikken med fem milliarder, som vismændene anbefaler, mener Enhedslisten.

For at stimulere den økonomiske vækst råder Enhedslisten regeringen til at lempe finanspolitikken.

Det sker, efter at de økonomiske vismænd i deres efterårsrapport tirsdag anbefaler politikerne at slække lidt på de stramme tøjler og lempe finanspolitikken med fem milliarder kroner mere, end hvad der er lagt op til i forslaget for næste års finanslov.

- Regeringen må tage det alvorligt, når vismændene så klart siger, at finansloven kan lempes med fem milliarder kroner uden, at det skaber problemer.

- Det er afgørende for os, at finansloven kommer til at medføre et markant løft af beskæftigelsen, og det er der rum til i både finanspolitikken og i arbejdsstyrken, siger Enhedslistens finansordfører Frank Aaen i en skriftlig kommentar.

Støttepartiet mener derfor, at landets budget for næste år skal bruges til at få tusindvis af arbejdsløse danskere i beskæftigelse.

- Regeringen må bruge finansloven til at skabe markant flere job. Vismændene viser, at der mangler mindst 100.000 job. Regeringen må i arbejdstøjet og sætte gang i jobskabelsen, siger Frank Aaen og tilføjer:

- Hovedbudskabet er, at der er både penge og plads i Danmark til at sætte gang i beskæftigelsen, og det er vi helt enige i. Idéen om, at vi skal folde hænderne og vente på opsvinget, er et dødt spor, siger Frank Aaen.

Anbefalingen fra de økonomiske vismænd strider imod, hvad Ritzaus økonomiske panel vurderede i sidste uge.

To af tre økonomer - 69 procent - mener nemlig, at regeringen fortsat skal føre en stram finanspolitik. Og derfor skal finansminister Bjarne Corydon (S) ikke slække på finansloven for at sætte mere skub i økonomien.

29 økonomer siger nej til spørgsmålet: "Bør regeringen efter din mening lempe finanspolitikken i forbindelse med efterårets finanslov?"

Kun 13 økonomer - 31 procent - siger ja.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.