En rød regering og Enhedslisten viger i ny måling

Politik

13/1/14 10:14

Der er solidt blåt flertal i Voxmeters første måling efter nytår, hvor der er rød retræte over hele linjen.

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, kan glæde sig over Voxmeters første meningsmåling for Ritzau efter nytår.

Den viser nemlig, at han bliver stensikker statsminister med 96 blå mandater, mens Helle Thorning-Schmidt (S) må nøjes med 81 mandater ved et genvalg.

Hun rammes af rød tilbagegang fra Socialdemokraterne til Enhedslisten. Liste A mister mere end ét procentpoint på en måned og står til kun 39 mandater. Det samme gør SF's Annette Vilhelmsen, som med kun 3,8 procent halter videre mod spærregrænsen.

Selv støttepartiet Enhedslisten, som hidtil har lukreret på SF's deroute, taber terræn hos vælgerne. Enhedslisten mister over halvandet procentpoint og står med 9,2 procent kun til 16 mandater.

Så forslår det lidt, at De Radikale går lige så meget frem, som Enhedslisten taber, og overhaler dem med 9,5 procentpoint og med 17 får ét mandat mere.

På den blå fløj stormer Dansk Folkeparti frem med over halvandet point til 16,6 procent. Det sikrer ikke blot Lars Løkkes genvalg, men giver 29 mandater. Løkke skynder sig langsommere med knap ét procentpoints fremgang til 28,3 procent og 50 mandater.

Derimod er der både stilstand hos De Konservative og Liberal Alliance. De Konservative får 4,7 procent som i Voxmeters måling 8. december og har overladt agterlanternen til SF. Liberal Alliance får 5,2 procent og ni mandater som for en måned siden.

Voxmeter har fra 6. til 12. januar telefonisk spurgt 1027 repræsentativt udvalgte vælgere, hvad de ville stemme, hvis der var folketingsvalg i morgen. 17 procent af de adspurgte var i tvivl om deres partivalg, om de vil stemme eller stemme blankt.

Meningsmålingen har en maksimal usikkerhed på +/- 2,8 procentpoint.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.