Engell: Thorning vælger selv om hun bliver

Politik

04/04/2014 11:19

Statsministeren bliver ikke væltet, som S-formand, vurderer Hans Engell, der heller ikke tror, hun går selv.

- Thorning afgør selv, om hun bliver frem til næste valg.

Så sikker er vurderingen fra politisk kommentator Hans Engell efter nye stemmer fredag har sluttet sig til det talstærke kor af Socialdemokrater, der kritiserer den politiske linje, som statsminister Helle Thorning-Schmidt har lagt.

Senest har rundspørge fra DR vist, at 33 ud af 72 adspurgte lokalformænd mener, at partiet svigter sine kerneværdier, og i Berlingske efterlyser fem sjællandske politikere en rød tråd i partiets politik.

Men selvom kritikken er tiltagende, så bliver Helle Thorning-Schmidt ikke forsøgt væltet forud for det kommende folketingsvalg, vurderer Hans Engell.

- Der er ikke noget, der tyder på, at der er nogen, heller ikke Mette Frederiksen, der stiller op til et kampvalg mod Thorning. Men der kan godt være en gruppe, der siger til hende, at de synes, hun skal træde tilbage, påpeger den politiske kommentator, som tilføjer:

- Vi nærmer os et valg, og der er en del af S-gruppen og også nogle af ministrene, som står til at ryge ud af Folketinget på grund af de dårlige meningsmålinger, og de vil nok ikke sidde og vente på et nederlag.

Hans Engell forventer dog ikke, at Thorning vil forlade formandsposten uden kamp.

- Thorning er gjort af et stof, hvor hun ikke bare løber af pladsen. Men hvis presset bliver tilstrækkelig hårdt, så er spørgsmålet også, hvor interessant det er for hende at blive, spekulerer Engell.

Han forventer at det interne pres på statsministeren vil fortsætte, indtil hendes potentielle skifte til europæisk politik er afklaret i løbet af sommeren.

Og hvis det ender med, at hun bliver inden for landets grænser, vil Socialdemokraternes kongres i september blive skæbnesvanger.

- Thorning er i en situation, hvor hun efter min mening har fem måneder til at skabe ro på bagsmækken, få rettet meningsmålingerne og skabt noget stabilitet omkring hendes lederskab, vurderer Hans Engell.

/ritzau/

 

Mest Læste

Annonce