"Det er hamrende vigtigt, at vi får tiltag i gang, der kan skabe tryghed for minoriteter og religiøse udøvere i vores samfund," siger Enhedslistens retsordfører, Pernille Skipper.
"Det er hamrende vigtigt, at vi får tiltag i gang, der kan skabe tryghed for minoriteter og religiøse udøvere i vores samfund," siger Enhedslistens retsordfører, Pernille Skipper.

Enhedslisten åbner for at stemme terrortiltag igennem

Politik

16/3/15 1:54

Mikkel Sarka

Enhedslisten øger presset på blå blok ved at stille sig bag regeringens terrortiltag for 2015.

Forhandlingerne om regeringens terrorpakke bliver misbrugt politisk af blå blok, og derfor kommer Enhedslisten nu regeringen til undsætning i de strandede forhandlinger.

Partiet oplyser, at man er klar til at stemme for et aktstykke, der vil give bedre beskyttelse af jøder og andre truede grupper og personer, når Folketingets Finansudvalg inden for kort tid skal tage stilling til, om man vil bevilge de penge, der er brug for.

Læs også: Flere millioner til antiterror

SF har allerede tilkendegivet, at partiet støtter regeringens forslag, og der kan derfor tilsyneladende skabes et flertal uden blå blok bag de varslede tiltag for 2015, der koster i alt 130 millioner kroner.

- Jeg synes ikke denne sag skal misbruges politisk. At give myndighederne de nødvendige ressourcer til at beskytte udsatte minoriteter, burde vi alle kunne være enige om.

- Det virker som om, højrefløjen er mere optaget af valgkamp end af at finde løsninger, siger Enhedslistens retsordfører, Pernille Skipper.

Enhedslistens opbakning er dog betinget af, at tiltagene i 2015 ikke indeholder tiltag, der giver Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) mulighed for at aflytte danskere i udlandet uden forudgående retskendelse.

Det er et af de tiltag, der er indeholdt i regeringens 12 forslag til en forhøjet terrorindsats i de kommende fire år, og som er forsøgt forhandlet hjem mellem de partier, der står bag politiforliget. 

Det vil sige regeringen og SF, samt Venstre, Dansk Folkeparti og Konservative. Men altså ikke Enhedslisten.

I sidste uge strandede forhandlingerne. 

Blå blok kritiserede regeringen for ikke at anvise, hvor pengene - samlet knap en milliard kroner - skal komme fra. Omvendt har regeringen beskyldt de borgerlige for ikke at bide til bolle, når nu man er enig om indholdet af det øgede beredskab.

Det er derfor, justitsminister Mette Frederiksen (S) er gået direkte til finansudvalget for at bede om penge, så det øgede beredskab siden attentaterne i København, der kostede to civile livet i februar, kan opretholdes i 2015.

I finansudvalget er de enkelte partier tvunget til at stemme enten for eller imod det såkaldte aktstykke, hun nu beder om at få stemt igennem. Et aktstykke er en ministers ønske om at få flere penge, som ikke er en del af finansloven.

Med Enhedslistens udmelding er blå blok ikke længere afgørende under den kommende afstemning, og Enhedslisten forsøger at udstille, at blå blok sidder på hænderne i forhandlingerne.

Enhedslisten er klar til at stemme for aktstykket for at opretholde sikkerheden for det jødiske mindretal og sikre, at politiet kan fortsætte det almindelige politiarbejde i det indeværende år.

- Nu skal vi jo lige se aktstykkets konkrete udformning, men at afsætte midler til beskyttelse af jøder og andre minoriteter og personer, støtter Enhedslisten selvfølgelig.

- Er der øvrige elementer i regeringens forslag, kigger vi selvfølgelig på det, og skulle justitsministeren finde på at invitere på en kop kaffe, møder vi selvfølgelig op.

- Det er hamrende vigtigt, at vi får tiltag i gang, der kan skabe tryghed for minoriteter og religiøse udøvere i vores samfund, siger Skipper.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.