Enhedslisten vil nationalisere ambulancer

Infrastruktur

21/02/2014 11:21

Nick Allentoft

Stod det til regeringens støtteparti, overtog staten ambulancedriften fra Falck.

Mens både regeringen, de borgerlige og regeringens Produktivitetskommission gerne vil se på, om flere offentlige serviceopgaver skal løses af private, afviser Enhedslisten fuldstændig idéen. Partiet vil tværtimod lade staten overtage flere opgaver fra private.

- Hvis et privat firma eller en kapitalfond skal drive en børnehave, folkeskole eller et plejehjem, så skal de selv hive nogle penge ud, de skal have et overskud. Og det vil sige, at nogle af de penge, som kunne være gået til vores børn og ældre, i stedet vil gå til nogle aktionærer, sagde Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen torsdag aften i Debatten på DR 2.

Produktivitetskommissionen satte forleden gang i debatten, da den anbefalede politikerne at skabe øget konkurrence ved at udlicitere "bløde" velfærdsområder som børnepasning og ældrepleje - stik imod Enhedslistens ønsker. Venstres tidligere finansminister, Claus Hjort Frederiksen, forstår imidlertid ikke Enhedslistens modstand.

- Hvis vi tager et menneske, der bliver kvast i en bil, sidder låst fast derinde og ikke kan komme ud, så har vi ingen betænkeligheder ved at ringe til et privat firma (Falck, red.). Jeg forstår slet ikke den der tankegang, sagde Claus Hjort Frederiksen. Men stod det til Enhedslisten burde staten også overtage de offentlige serviceopgaver fra virksomheder som Falck, som blandt andet står for ambulancedrift i Danmark.

- Stod det til os, er det klart, at vi skulle løse den opgave i fællesskab. Jeg synes, det er for sårbart, at et privat firma får lov, sagde Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, og uddybede.

- Et privat firma kan gå i betalingsstandsning, og hvad sker der så?, spurgte Johanne Schmidt-Nielsen retorisk.

Mest Læste

Annonce