Esben Lunde Larsen ny miljø- og fødevareminister

Politik

29/02/2016 13:33

Nick Allentoft

Ulla Tørnæs overtager Lunde Larsens post som uddannelses- og forskningsminister, oplyser statsministeren.
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) vælger at bruge Eva Kjer Hansens (V) afgang som miljø- og fødevareminister til at lave en mindre rokade.   Den nuværende uddannelses- og forskningsminister, Esben Lunde Larsen (V), er udnævnt til ny miljø- og fødevareminister. I stedet for Esben Lunde Larsen bliver Ulla Tørnæs (V) udnævnt til ny uddannelses- og forskningsminister.   Det oplyser statsminister Lars Løkke Rasmussen (V):

Regeringskrise

Vi samler historierne om regeringskrisen på denne side. 

- Ny miljø- og fødevareminister bliver Esben Lunde Larsen, og ny uddannelses- og forskningsminister bliver Ulla Tørnæs, som jeg har valgt at kalde hjem fra Europaparlamentet. 

- Det betyder, at Morten Løkkegaard udtræder af Folketinget for på ny at blive medlem af Europaparlamentet, og at Jakob Engel-Schmidt kommer i Folketinget igen, skriver Lars Løkke Rasmussen på Facebook.   Det, der lignede en udskiftning af én minister, er dermed blevet til en større omfordeling af posterne i Venstre - både på ministerholdet, i Europaparlamentet og i folketingsgruppen.  Der har været spekuleret i, at Esben Lunde Larsen ville blive flyttet væk fra posten som uddannelses- og forskningsminister, fordi han er kommet i problemer efter plagiat-beskyldninger. Esben Lunde Larsen har afvist beskyldningerne, og sagen er ikke afsluttet endnu.    Praksisudvalget på Københavns Universitet er i øjeblikket ved at undersøge Esben Lunde Larsens ph.d.-afhandling, efter at der er blevet fundet fem eksempler på plagiat og selvplagiat i den akademiske opgave.

Ministeren bad efter rygter og skriverier i pressen Det Teologiske Fakultet ved Københavns Universitet undersøge afhandlingen, hvorefter fakultetet har sat udvalget på sagen.

Hvis det viser sig, at Esben Lunde Larsen har gjort sig skyldig i plagiat, vil det være meget svært at fortsætte på posten som uddannelses- og forskningsminister.  Sagen vil dog måske få mindre opmærksomhed, hvis han ikke længere er i spidsen for forskningsindsatsen i Danmark.   På Facebook skriver Esben Lunde Larsen efter meddelelsen fra Lars Løkke Rasmussen:   - Takker for statsministerens tillid og udnævnelse til ny minister. Det er en meget spændende opgave - ikke mindst når man som jeg har siddet i begge udvalg i Folketinget. Glæder mig til samarbejdet med de politiske partier. Er nu på vej til Amalienborg. God dag til jer alle, skriver Esben Lunde Larsen.     BLÅ BOG: Esben Lunde Larsen får sin anden ministerpost Uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen bliver efter otte måneder miljø- og fødevareminister.   Navn: Esben Lunde Larsen Alder: 37 år Fødested: Skjern  Søn af: Landmand Knud Helge Larsen og kontorassistent Anna Grethe Larsen.    Uddannelse:  Erhvervs-Ph.d., Københavns Universitet og Grundtvigsk Forum, 2013. Cand.theol., Københavns Universitet, 2008.   Karriere:  Politisk medarbejder i Venstres folketingsgruppe på Christiansborg fra 2001 til 2007.  Efterskolelærer på Sædding Efterskole fra 1998 til 1999. Medlem af byrådet i Ringkøbing-Skjern Kommune fra 2006-2013 og viceborgmester samme sted fra 2009-2013. Folketingsmedlem for Venstre i Vestjyllands Storkreds fra 15. september 2011. Uddannelses- og forskningsminister fra 28. juni 2015 til 29. februar 2016. Herefter miljø- og fødevareminister.   Kilder: ft.dk og ufm.dk   /ritzau/  

Mest Læste

Annonce