Foto: Danish Crown
Foto: Danish Crown

Fagforening: Alle har bidraget til slagteri-løsning

Ledelse

04/6/14 7:32

Freja Eriksen

Redningsplan er på plads for slagteriet på Bornholm efter intense forhandlinger. Aftalen gælder fem år.

Fødevareforbundet NNF og Dansk Industri præsenterer onsdag en fælles redningsplan for Danish Crowns slagteri i Rønne på Bornholm.

Parterne er efter intense forhandlinger nået frem til en femårig aftale, som sikrer, at slagteriet på Bornholm kan reddes, og at 190 medarbejdere ikke står til at miste deres arbejdsplads.

Aftalen er kommet i stand med bistand fra Erhvervs- og Vækstministeriet.

- Jeg er utrolig glad for, at vi har kunnet blive enige om en aftale, der kan redde slagteriet i Rønne fra en lukning, siger en meget hæs Ole Wehlast, forbundssekretær i NNF, på et pressemøde.

- Vi har fundet frem til en løsning, fordi alle har ydet et bidrag. Fra medarbejderside har vi åbnet op for, at medarbejderne får mulighed for at investere 3,5 procent af lønnen i en fritvalgsordning.

- Der er ikke tale om en lønnedgang, men om at man investerer i et særligt selskab, hvor medarbejderne får indflydelse. Når perioden er overstået, er der mulighed for, at man kan få sine penge igen, siger han.

Forbundsformanden oplyser, at aftalen nu sendes til afstemning blandt de ansatte, og at aftalen kun gælder slagteriet på Bornholm.

- Der vil blive etableret et medarbejderselskab, der skal være med til at investere i produktion, vedligeholdelse og drift, siger DI's administrerende direktør Karsten Dybvad på pressemødet. 

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) siger om redningsplanen, at regeringen "er utroligt glad for det resultat, der er kommet frem".

- Det var en helt uacceptabel situation, at Bornholm skulle miste så mange arbejdspladser. Vi var tæt på at være i gang med en "Katastrofe Bornholm" for at bevare slagteriet. Derfor kastede vi os ind i kampen, siger ministeren på pressemødet og fortsætter:

- Det ville få vidtrækkende konsekvenser for Bornholm, hvis slagteriet lukkede. Derfor er jeg glad for, at det lykkedes at finde en god og fornuftig løsning på den meget alvorlige situation omkring slagteriet.

Ifølge Sass Larsen får aftalen stor betydning - ikke bare for de mange slagteriarbejdere, men også for landmænd, følgeerhverv og for hundredvis af familier på øen.

Erhvervs- og Vækstministeriet har tilkendegivet, at der fra statslig side bliver afsat midler til medfinansiering af nye investeringer på Danish Crown, der kan modernisere og udvikle slagteriproduktionen på Bornholm.

Aftalen forudsætter, at de lokale parter på begge sider i løbet af denne måned siger ja til redningsplanen.

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.