FAKTA: Det mener partierne om fremtiden for børnecheck

Velfærd

18/03/2014 12:13

Tirsdag fremsætter Folketinget fire forslag til, hvordan regeringen skal håndtere børnecheck til EU-borgere.

I øjeblikket forsøger regeringen at samle flertal for et lovforslag, der kan bringe de danske regler for hvordan, EU-borgere skal optjene retten til at modtage danske børnepenge på linje med EU-Kommissionen.

Tirsdag skal spørgsmålet diskuteres i Folketingssalen, og her har partierne fremsat hele fire forskellige forslag til, hvordan regeringen skal håndtere sagen.

Når partierne stiller de såkaldte forslag til vedtagelse, får de mulighed for at pålægge regeringen at handle, som det står beskrevet i forslaget. Umiddelbart ser der dog ikke ud til at være flertal for nogen af forslagene.

Regeringen og SF:

Regeringen skal gå i dialog med EU-Kommissionen og andre EU-lande for at sikre medlemslandenes velfærdssamfund og til at fremlægge en årlig status over EU-borgere, der modtager danske velfærdsydelser.

Enhedslisten:

Partiet opfordrer regeringen til at sikre, at Folketinget selv kan bestemme over reglerne for velfærds- og arbejdsmarkedspolitik, og ifølge forslaget kan det ske ved, at Danmark får endnu en undtagelse fra EU's regler.

Venstre, De Konservative og Liberal Alliance:

Partierne kommer ikke med konkrete forslag til, hvad regeringen skal gøre, men kritiserer, at regeringen "ikke hidtil har været villige til at søge alliancepartnere i EU" for at sikre, at EU-borgere ikke uhindret får adgang til sociale ydelser efter et kort ophold.

Dansk Folkeparti:

Dansk Folkeparti kommer ligeledes ikke med konkrete forslag, men konstaterer, at det er "dybt kritisabelt", at regeringen ikke vil gøre noget for at beskytte de danske velfærdsydelser og pålægger regeringen at tage initiativer hurtigst muligt.

Kilde: ft.dk

/ritzau/

 

Mest Læste

Annonce