* SF's kommende formand samt to næstformænd skal vælges på et ekstraordinært landsmøde den 1.-2. marts.
* Kandidaterne bliver offentliggjort den 14. februar. Endnu har ingen meldt deres kandidatur. Flere afviser at stille op, mens Pia Olsen Dyhr og Jonas Dahl endnu ikke har bestemt sig.
* Pia Olsen Dyhr: Er blevet opfordret til at stille op af både gruppeformand Pernille Vigsø Bagge, europaparlamentarikeren Margrete Auken og veteranen Kristen Touborg.
Olsen Dyhr stillede op som formand i 2005, men tabte til Villy Søvndal. Tilhører den grønne fløj i partiet med stor fokus på miljøet. Er en af fortalerne for regeringssamarbejdet.
* Jonas Dahl: Med en kort karriere som minister er han ikke fedtet ind i regeringsprojektet, og han kan være kompromiskandidaten, som kan forene det splittede parti.
Ifølge TV2 har der været samtaler mellem Jonas Dahl og den mere røde fraktion af politikere, som gerne ser partiet vende mere tilbage til rollen som klassisk arbejderparti.
* Andre: Trine Pertou Mach nævnes som den røde fløjs bedste bud på en formand, og efter først at have afvist at være kandidat, er hun nu knap så kategorisk.
Trine Pertou Mach er en af de SF'ere, der ønsker mere klassisk venstrefløjspolitik. Gruppen har stor opbakning i baglandet.
* Af andre profiler har forhenværende politisk ordfører Lisbeth Bech Poulsen, den ene næstformand, lejreborgmesteren Mette Touborg, den anden næstformand Peter Westermann samt sundhedsordfører Özlem Cekic meddelt, at de ikke stiller op.
Tidligere miljøminister Ida Auken, fra den grønne fløj i partiet, er skiftet til De Radikale, mens tidligere sundhedsminister Astrid Krag, fra den regeringsvenlige gruppe omkring tidligere formand Villy Søvndal, er skiftet til Socialdemokraterne.
* SF har tradition for kampvalg om posten som formand. Da Annette Vilhelmsen blev valgt for godt et år siden, førte det til dyb splittelse mellem de dengang tre grupper - uenigheden ulmer fortsat i partiet, og det var medvirkende til Vilhelmsens fald.
* Den nye højrefløj: Gruppen omkring daværende formand Villy Søvndal var arkitekterne bag SF's regeringssøgende profil, og de stillede med Astrid Krag som formandskandidat.
Hun tabte med et brag til Annette Vilhelmsen. Og siden har talenter som Jesper Petersen, Astrid Krag, Emilie Turunen, Thor Möger Pedersen og Mattias Tesfaye meldt sig ind i Socialdemokraterne. Gruppen har ikke længere noget at skulle have sagt.
* Den grønne gruppe, der er rundet af det, man kan kalde højskole-SF, opstillede ingen kandidat til formandsvalget sidste gang, men de pegede på Astrid Krag, fordi hun var fortaler for regeringssamarbejdet.
Gruppen har lige mistet et stort navn i Ida Auken, men Pia Olsen Dyhr, Mette Touborg og Steen Gade er en del af gruppen, der ønsker en midtsøgende kurs tæt på regeringen. Pia Olsen Dyhr har udtalt, at hun ikke ser SF som et Enhedslisten light.
* Den klassiske venstrefløj: Var kritisk overfor Villy Søvndal og hans gruppe, som de mente havde solgt ud af de klassiske dyder for at kunne indgå i regeringen. Gruppen ønsker mere klassiske venstrefløjspolitik med fokus på de svageste.
Har stor opbakning blandt græsrødderne og stillede op med den ukendte Annette Vilhelmsen som kandidat sidste gang. Hun lovede at lytte mere til den magtfulde landsledelse, når der skulle føres politik på Christiansborg.
Paradoksalt nok var det personer fra denne gruppe, der tæller Karsten Hønge og Trine Pertou Mach, som var med til at føre til Vilhelmsens fald, da de syntes, at der fortsat blev gået for meget på kompromis med SF's sjæl i forbindelse med salget af Dong.
/ritzau/