Fire Venstre-byrødder taget til nåde i Fredericia

14/1/13 9:27

Ritzau

Fire ekskluderede Venstre-politikere i Fredericia er mandag aften blevet genoptaget i partiet, der dermed atter har borgmesterposten.

Efter en meget turbulent uge, hvor i alt fem Venstre-medlemmer i Fredericia blev ekskluderet, og Venstregruppen i byrådet undervejs blev reduceret fra seks til en enkelt person, er der nu igen seks Venstre-folk i byrådet i den jyske fæstningsby.
Mandag aften besluttede bestyrelsen for Venstre i Fredericia, at fire ekskluderede Venstre-medlemmer af byrådet kan genindtræde i partiet.
På mødet behandlede bestyrelsen en anmodning om medlemskab fra Peder Hvejsel, Børge Larsen, Hanne Lumby og Kenny Bruun Olsen, som blev ekskluderet, fordi de selv havde ekskluderede den tidligere Venstre-borgmester Thomas Banke.
Banke blev hurtigt meldt ind igen, og de fire, som ekskluderede ham, har også ønsket at genindtræde i partiet.
Den lokale Venstre-formand Jakob Ladingkær oplyser i en pressemeddelelse, at de fire har forsikret bestyrelsen om, at de ikke vil benytte eksklusionsparagraffen fremover, samt at de går konstruktivt ind i genopbyggelsen af samarbejdet i Venstre.
På den baggrund har bestyrelsen stemt for, at de fire kan genindtræde i Venstre. Herefter er Venstres byrådsgruppe i Fredericia igen oppe på seks medlemmer.
Mandag morgen bekræftede Fredericia Kommune officielt, at en af de fire, som nu er taget til nåde, Kenny Bruun Olsen, er på vej til at blive byens nye borgmester.
- Som det er sivet ud, så kan det her officielt meddeles, at et enigt byråd bakker op om Kenny Bruun Olsen som Fredericias nye borgmester, skriver kommunen i en pressemeddelelse.
Fredericias hidtidige borgmester Thomas Banke trak sig torsdag fra posten efter et dramatisk forløb.
Det startede med, at et flertal i byrådet bestående af både politiske venner og fjender midt december tilkendegav, at de havde mistet tilliden til Banke på grund af et morfin-forbrug og rod i kørselsregnskaberne.
Søndag besluttede Banke at melde sig helt ud af politik og dermed også trække sig fra sin plads i Fredericia Byråd, som han nu overlader til sin suppleant.
- Jeg har indset, at den ro, jeg havde forventet ved at trække mig som borgmester, ikke kan bibringes, så længe jeg fortsætter i byrådet, forklarede Thomas Banke, som kalder hele sagen, der har stået på siden efteråret 2012, for "en personlig hetz".
/ritzau

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.