Flere nydanskere består folkeskolens afgangsprøver

Velfærd

11/4/14 8:08

På få år er der sket en positiv udvikling, når det gælder indvandrere og efterkommeres skoleresultater.

Knap otte ud af 10 elever med ikke-vestlig baggrund fik i 2011 karakteren 2 eller derover ved afgangsprøverne i 9. klasse.

I 2013 var tallet steget til knap ni ud af 10, hvilket er en stigning på 10 procentpoint på bare to år.

Det viser regeringens nationale integrationsbarometer, der netop er blevet opdateret med nye tal for, hvordan det går med integrationen i forhold til arbejde, forsørgelse, kriminalitet og uddannelse.

Og der er særligt en ting ved tallene, der glæder socialminister Manu Sareen (R).

- Jeg er særligt glad for, at det er nydanske unge mænd, der begynder at give pigerne konkurrence på skolebænken. Det er et lyspunkt, fordi de er særligt udfordret.

Samtidig gennemfører flere nydanskere af begge køn en ungdomsuddannelse eller en videregående uddannelse.

Ifølge de nye tal er andelen af unge mænd med ikke-vestlig baggrund, der mindst gennemfører en ungdomsuddannelse, steget fra 42 procent i 2011 til 47 procent i 2013.

Til sammenligning steg andelen af unge mænd med dansk baggrund, der mindst har gennemført en ungdomsuddannelse, med to procentpoint i samme periode.

At antallet af nydanskere, der består afgangsprøverne, er steget med 10 procentpoint på bare to år, kan skyldes flere ting, lyder det.

- Det er rigtig svært at sige helt præcist, hvad det skyldes. Selvfølgelig er vores massive indsatser begyndt at virke, og på et eller andet tidspunkt skulle der ske noget. Det er det, vi ser nu, siger han.

Gennem mange år har der været fokus på netop nydanske unge for at udvikle bedre sprogfærdigheder, lyder det.

Spørgsmål: Du kalder det en sejr, at nydanske elever får 2 eller derover. Er det ikke en lav barre at sætte?

- Jo, men når vi ser, at der er en progression, skal vi glæde os over det. Det er et område, hvor det er op ad bakke, siger han.

Undervisningsminister Christine Antorini (S) siger i en kommentar til Ritzau, at tallene viser, at man er på rette vej:

- Jeg er sikker på, at reformen af folkeskolen yderligere vil understøtte den udvikling. Her får eleverne mere tid med dygtige lærere og pædagoger, og de får flere timer i dansk og matematik, og der er lektiehjælp på skolen.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.