FOA formand forsvarer flere bade til ældre

Velfærd

18/11/2013 12:41

Ældres to bade om ugen afhjælper fem millioner tabte hjemmehjælpstimer, mener FOA's formand, Dennis Kristensen

Ældre får ikke bad lige så ofte, som de ønsker, selv om Ældrerådets formænd i København, Aarhus, Aalborg og Odense ellers siger det modsatte i Jyllands-Posten.

Det siger Dennis Kristensen, som er formand for FOA, der organiserer de offentligt ansatte sosu-assistenter og hjemmehjælpere.

Han har mandag forhørt sig om sagen i FOA's lokalafdelinger og hos tillidsmænd fra de fire store byer.

- Der er ganske langt mellem de bade, man får. Hvis man skal have bad oftere, så skal man typisk aftale med sin sosu-assistent eller -hjælper, at man tager et bad i dag og lader være at lave noget andet som rengøring, siger Dennis Kristensen.

Han støtter ligesom Ældre Sagen Enhedslistens hovedkrav i finansloven om, at ældre skal i bad mindst to gange om ugen. 68 procent af FOA's ansatte i ældreplejen oplyser i en undersøgelse, at hovedreglen er et bad én gang om ugen, forklarer FOA's formand.

Desuden skriver Københavns Kommune i "Ældre i København" på side 26, at ældre som hovedregel kan få bad én gang om ugen, påpeger Dennis Kristensen.

- Selvfølgelig stiger forbruget, hvis ældre får ret til bad to gange om ugen. Men der er i dén grad skåret ned i ældreplejen. Alene i de sidste fire år er der forsvundet fem millioner hjemmehjælpstimer, mens antallet af ældre er steget ret dramatisk, siger han.

Spørgsmål - Er det ikke meget dyrt at give ældre mindsterettigheder?

- Selvfølgelig er det dyrere at udstyre ældre med rettigheder. Til gengæld er dette et forsøg på at rette op på nogle af de nedskæringer, som er gennemført i ældreplejen, siger Dennis Kristensen.

Samfundet skal følge Ældre Sagen, og FOA ikke skære så dybt, mener han.

- Hvad vil vi som samfund være bekendt at byde dem, som har opbygget samfundet, før vi kom til? spørger Dennis Kristensen.

/ritzau/

 

Mest Læste

Annonce