FOA formand forsvarer flere bade til ældre

Velfærd

18/11/13 11:41

Ældres to bade om ugen afhjælper fem millioner tabte hjemmehjælpstimer, mener FOA's formand, Dennis Kristensen

Ældre får ikke bad lige så ofte, som de ønsker, selv om Ældrerådets formænd i København, Aarhus, Aalborg og Odense ellers siger det modsatte i Jyllands-Posten.

Det siger Dennis Kristensen, som er formand for FOA, der organiserer de offentligt ansatte sosu-assistenter og hjemmehjælpere.

Han har mandag forhørt sig om sagen i FOA's lokalafdelinger og hos tillidsmænd fra de fire store byer.

- Der er ganske langt mellem de bade, man får. Hvis man skal have bad oftere, så skal man typisk aftale med sin sosu-assistent eller -hjælper, at man tager et bad i dag og lader være at lave noget andet som rengøring, siger Dennis Kristensen.

Han støtter ligesom Ældre Sagen Enhedslistens hovedkrav i finansloven om, at ældre skal i bad mindst to gange om ugen. 68 procent af FOA's ansatte i ældreplejen oplyser i en undersøgelse, at hovedreglen er et bad én gang om ugen, forklarer FOA's formand.

Desuden skriver Københavns Kommune i "Ældre i København" på side 26, at ældre som hovedregel kan få bad én gang om ugen, påpeger Dennis Kristensen.

- Selvfølgelig stiger forbruget, hvis ældre får ret til bad to gange om ugen. Men der er i dén grad skåret ned i ældreplejen. Alene i de sidste fire år er der forsvundet fem millioner hjemmehjælpstimer, mens antallet af ældre er steget ret dramatisk, siger han.

Spørgsmål - Er det ikke meget dyrt at give ældre mindsterettigheder?

- Selvfølgelig er det dyrere at udstyre ældre med rettigheder. Til gengæld er dette et forsøg på at rette op på nogle af de nedskæringer, som er gennemført i ældreplejen, siger Dennis Kristensen.

Samfundet skal følge Ældre Sagen, og FOA ikke skære så dybt, mener han.

- Hvad vil vi som samfund være bekendt at byde dem, som har opbygget samfundet, før vi kom til? spørger Dennis Kristensen.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.