Første DF-borgmester på plads i København

Politik

20/11/13 8:49

Freja Eriksen

Dansk Folkepartis Carl Christian Ebbesen får en af to borgerlige borgmesterposter i København.

Dansk Folkepartis spidskandidat Carl Christian Ebbesen får en borgmesterpost i København.

Det står klart, efter at de borgerlige partier onsdag morgen efter en hel nats forhandlinger har indgået en konstitueringsaftale på rådhuset.

Med mandatfordelingen i København er der to borgmesterposter til den blå blok. Den første går til Venstres Pia Allerslev, mens Carl Christian Ebbesen sætter sig på den anden.

- Det er da vildt stort. De her forhandlinger har trukket ud i rigtigt lang tid, og jeg har ventet længe på det, siger Ebbesen.

Det er første gang, at Dansk Folkeparti får en borgmesterpost i København, hvor der som det eneste sted i Danmark er seks borgmestre foruden overborgmesteren.

Og det har haft sin pris i forhandlingerne med de andre borgerlige partier at nå dertil, erkender Carl Christian Ebbesen.

- Det er klart, at vi sidder ikke i lige så mange udvalg og sidder ikke på lige så mange bestyrelsesposter, som vi gjorde i sidste periode. Men det er altid en fjer i hatten for et parti at få en borgmesterpost, siger Ebbesen.

Det er fortsat uvist, hvilken borgmesterpost Carl Christian Ebbesen kan få i den store borgmesterkabale på Københavns Rådhus.

Det står dog klart, at Frank Jensen (S) fortsætter som overborgmester, mens Enhedslistens Morten Kabell bliver ny teknik- og miljøborgmester.

Dernæst er det Pia Allerslev, som kan vælge borgmesterpost, men den nuværende kultur- og fritidsborgmester vil endnu ikke ud med, hvilket kontor hun vil besætte de næste fire år, og dermed går kabalen ikke op.

- Jeg har brug for at se, hvordan Venstre kan få mest ud af de syv mandater og den borgmesterpost, vi har. Jeg er nødt til at vurdere, hvor Venstres borgmesterpost gør allermest gavn for København, siger hun.

Venstre-spidsen lægger ikke skjul på, at hun er skuffet over, at De Radikale på valgnatten vendte ryggen til de borgerlige partier for at indgå en aftale med de røde partier, der giver Enhedslisten posten som teknik- og miljøborgmester.

- Det er en katastrofe for København, og jeg håber De Radikale har tænkt sig grundigt om.

Partiet får ikke kun en borgmesterpost i København, i Aarhus har Dansk Folkeparti sikret sig en rådmandspost. 

- Det er jo et skulderklap fra borgerne. De stoler på os og har fundet ud af, at vi kan tage ansvar. Vi er vores opgave voksen. Det vil jeg også gerne leve op til, siger den nye rådmand Jette Skive til DR Østjylland.

Jette Skive ved endnu ikke, hvilken rådmandspost hun får. 

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.