Forsker: Flere kommer på flekstid fremover

Velfærd

16/10/2013 09:46

Freja Eriksen

Flere HK-medlemmer har mulighed for flekstid, viser undersøgelse. Arbejdsmarkedsforsker genkender tendensen.

De danske lønmodtageres arbejdsdag er ikke længere den klassiske 8-16-vagt. Og frem over får de endnu bedre mulighed for at arbejde på fleksible tidspunkter, så de får bedre vilkår for at tilpasse deres liv uden for arbejdspladsen.

Det viser en undersøgelse blandt medlemmerne fra HK Privat i hvert fald, og arbejdsmarkedsforsker Flemming Ibsen fra Aalborg Universitet genkender tendensen.

- Jeg tror bestemt, vi ser flere på flekstid fremover. Det er forhold der matcher både arbejdsgiveren og lønmodtageren.

- Det giver bedre mulighed for at koordinere sit arbejde i forhold til ens familie-, social- og kulturliv, hvor folk har vidt forskellige præferencer, siger Flemming Ibsen.

Den nye undersøgelse, Epinion har lavet for HK Privat blandt 1680 HK/Privatmedlemmer, viser at 39 kun procent af dem har faste arbejdstider, mens 40 procent kan flekse inden for et bestemt tidsrum - for eksempel 7-18.

Hver femte svarer, de kan komme og gå, som det passer dem. Så længer de arbejder det aftalte antal timer.

- Normalarbejdsdagen er mere eller mindre forsvundet, og du kan aftale din arbejdstid med arbejdsgiveren. I for eksempel konsulent-, IT-, reklame og den grafiske branche er der gode muligheder for at køre rimelig fleksibelt.

- Nogle arbejdsområder i både den offentlige og private sektor vil altid være mere skemalagte. Det gælder for eksempel folkeskolelærere, sygehusansatte eller buschauffører, siger Flemming Ibsen.

Fagforeningen 3F har ikke lavet undersøgelser på området, og kan som udgangspunkt ikke genkende tendensen blandt deres medlemmer.

De oplyser dog over for Ritzau, at de som udgangspunkt oplever forståelse fra arbejdsgiverne, hvis deres medlemmer har individuelle tidsudfordringer, som fleksible arbejdstider kan hjælpe på.

/ritzau/

 

 

Mest Læste

Annonce