Forsker: Flere kommer på flekstid fremover

Velfærd

16/10/13 7:46

Freja Eriksen

Flere HK-medlemmer har mulighed for flekstid, viser undersøgelse. Arbejdsmarkedsforsker genkender tendensen.

De danske lønmodtageres arbejdsdag er ikke længere den klassiske 8-16-vagt. Og frem over får de endnu bedre mulighed for at arbejde på fleksible tidspunkter, så de får bedre vilkår for at tilpasse deres liv uden for arbejdspladsen.

Det viser en undersøgelse blandt medlemmerne fra HK Privat i hvert fald, og arbejdsmarkedsforsker Flemming Ibsen fra Aalborg Universitet genkender tendensen.

- Jeg tror bestemt, vi ser flere på flekstid fremover. Det er forhold der matcher både arbejdsgiveren og lønmodtageren.

- Det giver bedre mulighed for at koordinere sit arbejde i forhold til ens familie-, social- og kulturliv, hvor folk har vidt forskellige præferencer, siger Flemming Ibsen.

Den nye undersøgelse, Epinion har lavet for HK Privat blandt 1680 HK/Privatmedlemmer, viser at 39 kun procent af dem har faste arbejdstider, mens 40 procent kan flekse inden for et bestemt tidsrum - for eksempel 7-18.

Hver femte svarer, de kan komme og gå, som det passer dem. Så længer de arbejder det aftalte antal timer.

- Normalarbejdsdagen er mere eller mindre forsvundet, og du kan aftale din arbejdstid med arbejdsgiveren. I for eksempel konsulent-, IT-, reklame og den grafiske branche er der gode muligheder for at køre rimelig fleksibelt.

- Nogle arbejdsområder i både den offentlige og private sektor vil altid være mere skemalagte. Det gælder for eksempel folkeskolelærere, sygehusansatte eller buschauffører, siger Flemming Ibsen.

Fagforeningen 3F har ikke lavet undersøgelser på området, og kan som udgangspunkt ikke genkende tendensen blandt deres medlemmer.

De oplyser dog over for Ritzau, at de som udgangspunkt oplever forståelse fra arbejdsgiverne, hvis deres medlemmer har individuelle tidsudfordringer, som fleksible arbejdstider kan hjælpe på.

/ritzau/

 

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.