Fredensborg Kommune giver gratis omgang til nybyggere

Infrastruktur

03/9/13 12:17

Freja Eriksen

Tag på en charterrejse med hele familien for de penge, du sparer i byggesagsgebyr. Eller køb lækre møbler til stuen i stedet for at betale gebyr til os.

Sådan lyder tilbuddet fra samtlige partier i Fredensborg Kommune, der i et budgetforlig har fjernet byggesagsgebyret for at bygge et nyt enfamilieshus i hele 2014. For et almindeligt hus på 130-140 kvadratmeter vil det give en besparelse på 35.000 kroner. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Initiativet bliver rost af ejendomsmæglere og Dansk Byggeri.

- Vi har også solgt grunde til nybyggeri, da Fredensborg var Danmarks dyreste kommune i byggesagsgebyr. Men derfor betyder det alligevel noget, at vi nu er Danmarks billigste. Vi er glade for det, og vi vil selvfølgelig bruge det som et af vores argumenter for at købe de grunde, vi har til salg, siger ejendomsmægler Steen Læssøe fra Danbolig i Fredensborg, der igennem de seneste år har solgt grunde i en ny udstykning i Fredensborg.

Dansk Byggeri har igennem flere år kritiseret Fredensborg Kommunes høje byggesagsgebyrer, og erhvervspolitisk chef Torben Liborius kan knap nok stoppe med at rose signalværdien i at sætte gebyret til nul kroner i et år.

- Men når man bygger et nyt hus, er byggesagsgebyret næppe den faktor, der i sig selv kan trække flere nye borgere til Fredensborg Kommune. Her betyder det lige så meget, at sagsbehandlingen er smidig, at den går hurtigt, og at man får lov til at bygge det, man drømmer om, siger Torben Liborius og tilføjer:

- Jeg er også spændt på at se, hvad Fredensborg Kommune gør med den generelle nedsættelse af byggesagsgebyrerne.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.