Gigt-ramte roser reform: Systemet bliver mere værdigt

Politik

19/12/13 9:47

Syge og pårørende vil ikke møde et system, der trækker det økonomiske fundament væk under dem, siger forening.

- Det er et godt forlig.

Så kort og klart kan det siges fra Gigtforeningen, der overordnet er glad og tilfreds med onsdagens brede politiske aftale om en sygedagpengereform.

- Vi får nu et nyt sygedagpengesystem, der er langt bedre og meget mere værdigt end det, vi har haft de sidste mange år, siger Lene Witte, direktør i Gigtforeningen.

- Først og fremmest er det betryggende, at ingen længere skal miste hele deres forsørgelse på grund af sygdom, tilføjer hun i en pressemeddelelse.

Meldingen fra patientforeningen kommer, efter at regeringen onsdag aften indgik en aftale om en sygedagpengereform sammen med alle partier i Folketinget på nær Enhedslisten.

- Der er naturligvis dele, som vi er skeptiske over for – for eksempel om der vil være tilstrækkelig sammenhæng mellem beskæftigelsesindsatsen og sundhedsområdet, siger Lene Witte.

- Men når det er sagt, så er vi glade for, at de mange mennesker og deres pårørende, som kommer til at opleve sygdom tæt på, ikke fremover vil møde et system, der trækker det økonomiske fundament væk under dem, tilføjer hun.

En af de vigtigste punkter i aftalen er, at varighedsbegrænsningen - der hidtil har været på 52 uger - fjernes. Det betyder, at syge ikke kan falde helt ud af systemet og miste retten til offentlig forsørgelse.

De sygemeldte skal efter fem måneder vurderes i forhold til, om de skal fortsætte på sygedagpenge, eller om de skal over i et jobafklaringsforløb.

Her vil man få en ydelse på niveau med kontanthjælp, hvor ægtefælleindkomst og formue ikke modregnes.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.