Foto: Stig Stasig

Hellemann går fra Finansministeriet til Nordea

Ledelse

12/06/2014 12:50

Freja Eriksen

David Hellemann skal være direktør i Nordea. Nordeas danske chef Anders Jensen går til Nykredit.

Nordeas direktør i Danmark, Anders Jensen, skifter til Nykredit. Hans stilling overtages af David Hellemann, der har været departementschef i Finansministeriet. Det oplyser de to finanskoncerner i meddelelser til fondsbørsen i København.

Finansminister Bjarne Corydon (S) fik i sidste uge en opsigelse fra sin departementschef, der oplyste, at han ønskede at fratræde sin stilling til fordel for en karriere i det private erhvervsliv. Og nu er det offentliggjort, hvad planerne var.

Læs også: Departementschef David Hellemann forlader Finansministeriet

Læs også: Departementschef forlader Finansministeriet: Ansat i privat virksomhed 

Lennart Jacobsen, leder af Retail Banking i Nordea-koncernen, siger, at han ser frem til at få David Hellemann med på holdet.

- Vi står i disse år over for nogle grundlæggende ændringer i den finansielle sektor. Her vil David med sine stærke lederkompetencer og sin solide erfaring med at lede i store organisationer med en bred vifte af interessenter kunne bidrage til at udvikle Nordea, siger han om den nye direktør.

David Hellemann har været departementschef i Finansministeriet siden oktober 2010. Og samlet fik han 15 år i ministeriet.

Anders Jensen bliver senest 1. oktober ny direktør for Retail i Nykredit og træder ind i Nykredits koncerndirektion.

- Anders Jensen er med sin stærke ledelsesmæssige erfaring og sit grundige kendskab til det danske bank- og realkreditmarked den helt rigtige person til at realisere Nykredits strategi på Retail-området, siger Nykredits koncernchef Michael Rasmussen.

- Jeg er meget glad for at byde Anders Jensen velkommen på holdet. Jeg er ikke i tvivl om, at han med sit strategiske og forretningsmæssige fokus vil gøre en stor forskel i Nykredit – til gavn for både kunder og medarbejdere, siger koncernchefen.

Michael Rasmussen skiftede selv et job som Nordea-direktør ud med et i Nykredit sidste år. Og nu hiver han Anders Jensen med over i realkreditkoncernen.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce