Henrik Dam: DF's utopiske milliardløfter afsporer debat

Politik

15/04/2014 09:32

Nick Allentoft

Socialdemokraterne langer ud efter et Dansk Folkeparti, der giver løfter uden at kunne finansiere dem.

Socialdemokraternes gruppeformand, Henrik Dam Kristensen, er godt og grundig træt af de politiske debatter med Dansk Folkeparti, for lige meget, hvad man siger, så bliver man overbudt af Dansk Folkeparti, mener han.

Problemet er ifølge Henrik Dam Kristensen, at Dansk Folkeparti lover og lover uden at komme med finansieringsforslag, og det afsporer fuldstændig den politiske debat, lyder det.

- Deres forslag er oppe i et beløb, der ikke bare er stort, men kæmpestort, og vi vil gerne sikre, at vi kan debattere på et realistisk grundlag.

- Så snart der er et problem i Danmark, så har de en løsning på det. Det kan være et dna-register, billige flybilletter til Sønderborg, daglige bad til ældre og så videre. Men når de ikke kan betale for det, så hænger det ikke sammen, siger Henrik Dam.

Socialdemokraterne har fået de forskellige ministerier til at regne på alle konkrete forslag fra Dansk Folkeparti. Og regningen løber op i 155 milliarder kroner. 

                   Læs også DF's var på Henrik Dams kritik her

Ifølge Socialdemokraterne er tallet lavt sat, og der er siden kommet endnu et forslag fra DF, nemlig ønsket om at øge forsvarsudgifterne med 50 procent.

- Det er jo ikke bare en retning for Danmark, de kommer med, som de siger. Det er en række konkrete og meget dyre forslag, de lover. Men samtidig støtter partiet så Venstres Lars Løkke Rasmussen som statsminister, og han vil have offentlig nulvækst.

- Vi har brug for en mere nuanceret debat, hvor det er samme præmisser, vi går ud fra. Løfterne lyder jo meget besnærende for mange, men når de ikke tager ansvar for finansieringen, er det for nemt, siger han.

Det er ikke første gang, at Dansk Folkeparti bliver anklaget for at levere ufinansierede politiske løfter.

Kampagnen mod DF blev indledt under åbningsdebatten i Folketinget sidste år, da en samlet rød blok angreb partiet for en ældrepjece med en række milliarddyre løfter til de ældre.

Og i januar var også flere borgerlig partier ude med riven efter Dansk Folkeparti. Da nåede de ufinansierede løfter ifølge en beregning op i cirka 40 milliarder kroner.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce