Her er de seks borgerlige sundhedsdogmer

Politik

20/4/15 7:28

Nick Allentoft

Partierne i blå blok er enige om flere punkter, hvor sundhedsvæsnet skal opprioriteres, hvis de får magten.

Lederne af de fire borgerlige partier skriver i en kronik i Berlingske, at de på "i hvert fald" seks punkter er enige om, hvordan sundhedsvæsnet skal opprioriteres, hvis blå blok kommer til magten efter et valg.

* Ingen ny brugerbetaling

Der skal ikke indføres ny brugerbetaling på sundhedsområdet i den næste valgperiode, og lægebesøg vil dermed forblive gratis. Hvis der nedsættes et udvalg, som skal kigge på, om brugerbetalingen kan fordeles anderledes end i dag, vil ændringer først skulle ske efter endnu et folketingsvalg.

                   Læs også: Regeringen vil stoppe papirvælde

* Hurtig udredning

Udredningsretten skal omfattes af det frie sygehusvalg, så patienter kan benytte privathospitaler, hvis ventelisten i det offentlige er for lang.

* 30-dages behandlingsgaranti

Ventelisterne skal kortes ned ved hjælp af en genindførsel af 30-dages behandlingsgaranti, som blev droppet af den nuværende regering, der i stedet indførte en differentieret ventetidsgaranti.

* En ny kræftplan

En kræftplan fire skal hæve kvaliteten af kræftbehandlingen, der skal "op på højeste internationale niveau". Planen skal blandt andet sikre en patientansvarlig læge for kræftpatienter. Lignende ordninger vil partierne udbrede til andre dele af sygehusvæsnet.

* Psykiatriske patienter skal have flere rettigheder

Også folk med psykiske sygdomme skal have mulighed for at blive udredt og behandlet i det private sygehusvæsen, hvis ventelisterne i det offentlige overskrider 30 dage.

* Mere samarbejde mellem det offentlige og det private

Det offentligt-private samarbejde skal øges, "hver gang det kan øge kvaliteten eller sænke ventetiderne".

Kilde: Berlingske

/ritzau/

Annonce