Her er de værste klima-konsekvenser

Bæredygtighed

31/03/2014 10:18

I Europa er de største klimaudfordringer blandt andet oversvømmelser og hedebølger, lyder det i ny rapport.

Klimaforandringer truer verdens regioner på forskellig vis, lyder det fra FN's ekspertpanel, der natten til mandag offentliggjorde anden del af dets femte klimarapport.

Med rapporten følger også et dokument, der identificerer regionernes største udfordringer:

Afrika: Vandforsyning, mangel på mad og sygdomme spredt via myg eller vand.

Europa: Oversvømmelser ved floder og kyster, vandforsyning i tørre områder, hedebølger samt luftforurening, der påvirker helbredet.

Asien: Oversvømmelser, der gør skade på hjem og infrastruktur, dødsfald på grund af ekstrem varme samt fejlernæring som følge af tørke.

Oceanien: Skade på koralrev - og i Australien også tab af dyre- og planteliv - oversvømmelser og tab af infrastruktur som følge af stigende vandstand.

Nordamerika: Skovbrande, dødsfald på grund af hedebølger samt ødelæggelse af ejendomme og infrastruktur som følge af ekstreme storme og regnvejr.

Central og Sydamerika: Vandforsyning i områder, der er afhængige af gletsjere, oversvømmelser i byområder på grund af ekstrem regn samt fald i fødevareproduktion- og kvalitet.

Polar-regionerne: Risiko for økosystemer grundet ændringer i permafrost, sne og is, drikkevand og fødevaresikkerhed. Arktiske samfund vil samtidig tage skade, hvis klimaforandringerne sker meget hurtigt.

Små øer: Tab af hjem, landbrugsjord og infrastruktur på grund af stigende vandstand og storme.

Havområder: Nedgang i fangsten af fisk i de lavere breddegrader samt skade på kystøkosystemer såsom mangrove og søgræs på grund af blandt andet kysterosion.

 

/ritzau/AFP

 

Mest Læste

Annonce