Hjørring Kommune nedlægger samtlige SFO'er

Velfærd

05/2/14 1:30

Nick Allentoft

Forældre og pædagoger er bekymrede over Hjørring Kommunes planer om at nedlægge samtlige SFO'er i kommunen.

Samtidig med indførelsen af den nye skolereform, som træder i kræft fra august 2014, har Hjørring Kommune besluttet at nedlægge samtlige skolefritidsordninger i kommunen.

I stedet indfører kommunen et tilbud om halvanden times frivillig undervisning på skolen og pasning i kommunens børnehaver, for de skolebørn, der bliver afleveret før klokken 08.00 eller hentet efter klokken 15.30.

Disse planer vækker stor skepsis i de to landsdækkende forældreorganisationer Skole og Forældre og FOLA.

- Folkeskolereformen udvider i forvejen skoledagen for de små klasser til klokken 14.00. Det vil Hjørring Kommune supplere med halvanden times "frivillig undervisning" om eftermiddagen, siger Finn Juel Larsen, næstformand i Skole og Forældre, i en pressemeddelelse.

- Jeg må sige, at jeg er bekymret for kvaliteten af både den frivillige undervisning og pasningen i børnehaverne, fortsætter han.

Ordningen omfatter alle børn fra 0. til 3. klasse, ligesom 185 pædagoger i kommunens SFO'er ikke ved om de har et job efter sommerferien. Til gengæld er den nye pasningsordning gratis for forældrene. 

Men det får hverken forældreorganisationerne eller formand for pædagogernes landsforbund Bupl, Henning Pedersen, til at bifalde ordningen.

Henning Pedersen opfordrer Hjørring Kommune til at genoverveje sagen.

- Man nedlægger et velfungerende pædagogisk tilbud og giver i stedet børnene en rodet og usammenhængende dag, siger han til Ritzau.

- Den reaktion der er kommet fra de to landsdækkende forældreorganisationer, bør føre til genovervejelser. Forældrene er ikke interesserede i denne her ordning, slutter han.

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.