Holger K.: Forfærdelige møder internt i regeringen

Politik

19/03/2014 10:29

Den tidligere SF-minister fortæller om enorme diskussioner, når regeringspartierne mødes.

Uenighederne mellem de ledende politikere i Socialdemokraterne, Radikale og SF var så åbenlyse, at det gav et decideret dårligt samarbejdsklima, når partierne mødtes for at blive enige om regeringens politik.

Det fortæller den tidligere SF-minister Holger K. Nielsen, der var medlem af et af regeringens mest magtfulde interne udvalg, økonomiudvalget, i et længere interview, der er bragt i magasinet Euroman.

- For at sige det rent ud var det hårdt at sidde i de interne regeringsforhandlinger med alle diskussionerne. Vi diskuterede enormt meget. Havde nogle forfærdelige møder af og til, siger han.

Holger K. Nielsen trådte ind i regeringens maskinrum, da Annette Vilhelmsen afløste Villy Søvndal som formand i oktober 2012 - først som skatteminister og siden på drømmeposten som udenrigsminister.

Han fortæller, at møderne enten bar præg af "højlydt uenighed eller langstrakt tavshed, hvor alle ventede på, at en af de andre ville give sig til sidst".

- Det var meget belastende, siger han.

SF trådte ud af regeringen i år efter stor intern diskussion om salget af dele af energigiganten Dong til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs.

Holger K. Nielsen tror dog ikke, at de interne diskussioner i regeringen er blevet færre med SF's exit. Han tror, at møderne fortsat bærer præg af stor uenighed:

- Ja, det er jeg fuldstændig sikker på.

/ritzau/

 

Mest Læste

Annonce