"Med de sociale mediers indtog er tonen blevet skarpere," siger forskningschef på DMJX, Roger Buch
"Med de sociale mediers indtog er tonen blevet skarpere," siger forskningschef på DMJX, Roger Buch

Hver tredje kommunalpolitiker oplever chikane

Politik

25/9/13 7:35

Kommunalpolitikere oplever i stor stil chikane og trusler fra borgerne, viser undersøgelse fra Djøf.

Det kan være ualmindelig skrap kost for kommunalpolitikere at møde borgerne i deres lokalområde.

Politikerne oplever i stor stil både trusler, chikane og sågar korporlige overfald, viser en undersøgelse, som Djøfs analysebrev DeFacto har gennemført blandt alle danske kommunalpolitikere.

Ifølge undersøgelsen - hvor 758 har svaret - har omkring hver tredje kommunalpolitiker haft så ubehagelige oplevelser med borgere, at de selv betegner dem som grænseoverskridende.

Det gælder eksempelvis hærværk mod bil eller bolig, overfald med spyt eller sågar slag, ubehagelige telefonopkald eller uhumske postforsendelser.

Især melder de lokalpolitikere, der medvirker i undersøgelsen, om trusler mod dem selv eller deres familie.

Det rapporterer 11 procent af politikerne, at de har oplevet, mens 14 procent beretter om chikane via eksempelvis Facebook.

Roger Buch, ph.d. i statskundskab og forskningschef på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, er overrasket over, at det trods alt ikke er mere end godt hver tredje kommunalpolitiker, der har oplevet grænseoverskridende optræden fra borgernes side.

Han gennemførte selv en lignende undersøgelse i 2005, og der kom han frem til samme resultat. Men meget er sket siden.

- Med de sociale mediers indtog er tonen blevet skarpere. Og der har været store besparelser i kommunerne siden 2009, hvor skoler er blevet lukket, og der er skåret ned på ældreplejen – sikkert til stor frustration for en del borgere, siger han til Djøfbladet.

- Men kommunalpolitikerne er nok blevet mere hårdhudede, fordi de har vænnet sig til, at tonen er blevet hårdere. Og det lyder også til, at flere bliver udsat for grovere chikane, end de gjorde i 2005, tilføjer Roger Buch.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.