Arkivfoto.
Arkivfoto.

Imamer: Det er respekt, at nægte håndtryk

Kultur

20/8/18 6:13

Nick Allentoft

Håndtryk viser respekt, lyder det fra en side. At nægte håndtryk er at vise respekt, mener Imam.

At undlade at give hånd til personer af modsat køn handler ikke om mangel på respekt, men udelukkende om religion. 

Derfor bør muslimer ikke kunne tvinges til at give hånd, når de får statsborgerskab i Danmark.

LÆS OGSÅ: IMAM: JEG GIVER HÅND OG KRAMMER 

Det siger talsmanden for Grimhøj-moskéen i Aarhus, Oussama El-Saadi, ifølge Ekstra Bladet. 

Integration - det væsentlige

Vi samler alle væsentlige historier om integration på denne tema-side

- For muslimer handler det ikke om manglende respekt. Det er vores religion, og det er faktisk fuld af respekt fra os, at man ikke giver hånd til en person af det modsatte køn, siger han til avisen. 

Konservative og Dansk Folkeparti ønsker et krav om, at ansøgeren giver hånd ved den ceremoni, der fremover skal være for nye statsborgere. 

På den måde vil de to partier sikre, at ansøgeren respekterer danske værdier. 

Hvis en ansøger nægter at give hånd til borgmesteren, så skal vedkommende ifølge de to partier ikke tildeles statsborgerskab. 

Imam Falah Malik fra Nusrat Djahan-moskéen har ikke forståelse for ønsket fra DF og K.

- Det har ikke noget at gøre med, at man viser respektløshed over for det modsatte køn. Det er faktisk udtryk for respekt for det modsatte køn, siger han til TV2. 

Hvis kravet om at give hånd bliver en realitet i Danmark, vil han ikke ligefrem opfordre til oprør: 

- Men samtidig vil jeg også sige, at så må man holde sig væk fra de steder, hvor man bliver nødt til det. Jeg vil anbefale som imam, at man så ikke tager til den ceremoni, siger han til TV2. 

Oussama El-Saadi fra Grimhøj-moskéen råder kommende ansøgere til at følge reglerne, samtidig med at man respekterer sin religion. 

- Så bare gør det på en eller anden måde. Men husk at holde religionen i dit hjerte og din hjerne, siger han til Ekstra Bladet. 

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.