Industrien på charmeoffensiv i skolerne

Velfærd

25/11/13 8:25

Fra næste år skal der uddannes dobbelt så mange elever på erhvervsuddannelser hvis behovet skal dækkes

Allerede fra og med næste år skal der uddannes dobbelt så mange elever på industriens erhvervsuddannelser.

Det er nødvendigt, hvis virksomhederne skal have dækket deres behov for faglærte medarbejdere i 2020, viser en ny analyse fra Dansk Industri.

Derfor indleder DI og fagforbundene Dansk Metal, 3F og HK i samarbejde med Region Midtjylland en charmeoffensiv overfor eleverne i 8-10. klasse på skoler i hele landet.

Målet er at gøre eleverne opmærksomme på de mange muligheder, en erhvervsuddannelse giver.

- Det vigtigste er, at de unge vælger deres uddannelse på det bedst mulige grundlag.

- Derfor skal vi sprede det gode budskab til folkeskoleeleverne om erhvervsuddannelsernes mange muligheder og om, at der faktisk er jobs at få og en god løn, siger forbundsformand i Dansk Metal, Claus Jensen.

Ifølge DI’s analyse kommer virksomhederne først og fremmest til at mangle faglærte inden for jern- og metalområdet samt handel og kontor.

Fra næste år og frem til 2017 skal der årligt optages 6100 flere elever inden for jern- og metalområdet og knap 3900 flere elever inden for handel og kontor. Det svarer til en stigning på henholdsvis 127 procent og 41 procent.

- Vi har brug for dygtige faglærte, som kan være med til at udvikle nye produkter og smartere måder at producere på.

- Virksomhederne efterspørger kompetente og motiverede unge med mod på udfordringer og lyst til at gøre karriere og måske videreuddanne sig inden for industrien, siger administrerende direktør i DI, Karsten Dybvad.

I dag vælger færre end hver femte ung en erhvervsuddannelse, blandt andet fordi de kender for lidt til dem.

For unge, der ikke kan få den praktikplads, de ønsker, er der etableret en uddannelsesgaranti.

Det betyder, at langt de fleste elever alligevel kan gennemføre deres uddannelse – enten i et praktikcenter eller med kortere praktikforløb i flere virksomheder.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.